Michael Frolík se přijel pochlubit svým gólovým úspěchem

Michael Frolík se přijel pochlubit svým gólovým úspěchem Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Českým hokejistům se daří hlavně díky vlaječkám na autech. Je to jejich šestý hráč, tvrdí hokejový expert

Hokejové mistrovství světa je v plném proudu a oproti předchozím rokům se našim borcům daří nejen výsledkově, ale i herně. Co stojí za dosavadním úspěchem českých hokejistů? Je to nasazení? Dobře poskládaný tým? Podle hokejových expertů za úspěch můžou hlavně fanoušci, kteří si dávají na auta české vlaječky.

„Ono se to na první pohled sice nezdá, ale vlaječky na autech dělají hodně. Kluci na ledě o nich vědí a žene je to dopředu,“ tvrdí Emil Blažek, hokejový expert a bývalý český reprezentant v ženském basketbalu.

„Vlaječky na autech znamenají pro hokejisty hodně. V kabině před zápasem se většinou o ničem jiném nemluví než o tom, kolik asi aut s vlaječkami právě brázdí v Čechách silnice. Mám informace, že trenér Miloš Říha před zápasem se Švédskem přinesl do kabin několik grafů, kde hráčům ukazoval rostoucí trend vlaječek na autech. Dokonce i potahy na zrcátka v české trikoloře jsou letos v nadprůměrném množství,“ pokračoval Emil Blažek.

„Víme o tom a moc nás to těší. Je to naším hnacím motorem. Před zápasem se Švédskem jsme si všichni sedli v zasedačce hotelu a sledovali přímý přenos z českých silnic. Tolik vlaječek na autech, to jsme nečekali ani v těch nejdivočejších snech. Okamžitě to v nás začalo vřít. Touha po vítězství byla nezměrná,“ rozplýval se Jakub Vrána, který v přestávce po druhé třetině zápasu proti Švédům poskytl rozhovor, který se točil hlavně kolem vlaječek.

Z letošního týmu sálá hlad po vítězství, jako jsme již dlouho nezažili. Je více než jisté, že za to mohou právě vlaječky a potahy na autech. Když se totiž podíváme do historie, zjistíme, že výkon českých hokejistů vždy stojí a padá právě na oněch vlaječkách.

V minulých letech, kdy čeští borci tolik nezářili, jsme mohli vidět, jak jsou vlaječky důležité. Podle dostupných údajů například při minulém mistrovství světa, kdy naši borci skončili již ve čtvrtfinále byl počet vlaječek na českých autech na historickém minimu.

Naopak v roce 2010, kdy česká reprezentace na mistrovství světa vybojovala zlato, hlásí dobové záznamy nadprůměrný počet vlaječek i potahů.

„Rok 2010 byly vlaječkové žně. Prodalo se tolik vlaječek, že jsem mohl vzít rodinu na dovolenou do Thajska. Byly to opravdu snové doby. Vždyť první zápas ještě nezačal a my jsme měli vyprodány dvě třetiny skladových zásob vlaječek. To se do té doby ještě nestalo,“ tvrdil Jakub Soukup, velkoprodejce českých vlaječek na auta, který zároveň dodává, že se letošní prodeje blíží těm z roku 2010 a po hubených letech opět nejspíš vyveze rodinu na dovolenou.

„Situaci s vlaječkami na autech samozřejmě sledujeme a jsme potěšeni. Kluci to vědí. Každý den vlaječky monitorujeme a na trénincích u tabule rozebíráme. Letos vlaječky rozhodnou. Cítíme to. Jsme na koni, a to hlavně díky vlaječkám,“ rozpovídal se trenér reprezentace Miloš Říha.

„S takovou podporou vlaječek nemůže žádné jiné mužstvo soupeřit. Jak někdo říká, že důležité je hlavně štěstíčko, tak s tím já nesouhlasím. Nejdůležitější jsou vlaječky na autech,“ uzavřel rozhovor Miloš Říha a všichni hokejoví experti mu dávají za pravdu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je Putinovo hraní si na hokejistu.