Páneček Babíššek opustil republiku a hned je tu problém

Páneček Babíššek opustil republiku a hned je tu problém Zdroj: TMBK

Andreji, už nás nikdy neopouštěj, lkal Faltýnek. Babiš na tři dny odjel do USA a ANO se téměř zhroutilo

Jen co Andrej Babiš vyrazil do USA, aby si udělal hezkou fotku s prezidentem Donaldem Trumpem, jeho hnutí se začalo bortit. Dělo se toho hodně. Například v sídle hnutí ANO se přestal třídit odpad, členové a poslanci za ANO bloumali po chodbách a nevěděli, co mají dělat, vyplulo na povrch, že Radek Vondráček, předseda poslanecké sněmovny, vystupoval v poslanecké sněmovně se svou bigbítovou kapelou „Andrejovi pohůnci“ pro sto platících diváků a jako třešnička na dortu je první místopředseda Jaroslav Faltýnek vyšetřován policií pro podezření z ovlivňování tendru na nového dodavatele mýtného systému.

Ukázalo se, že ANO je Andrej Babiš. Stačí aby vytáhl paty z republiky a celá ta komedie se jménem ANO se rozsype jako domeček z karet. Tento víkend to jen potvrdil.

Podle všeho si vzal Andrej Babiš s sebou do USA i svého Prchala. Jak jinak vysvětlit, že jak Vondráčkův koncert, tak ani Faltýnkovo vyšetřování policií nebyla ani jednou kampaň? Být Andrej Babiš doma, ihned by zakročil. Na svém facebookovém profilu by za něho Marek Prchal vyjmenoval všechny zlé skutky Kalouska anebo třeba Topolánka, všechno označil za kampaň a přidal fotku usměvavého Andreje Babiše ve svetru se žirafou. To by pomohlo a všechno by bylo jako dřív.

Jenomže se nic z toho nestalo. Andrej Babiš měl v USA plné ruce práce nepodlehnout pokušení a prstem nesetřít z obličeje Donalda Trumpa oranžovou barvu, a Marek Prchal tak zůstal trestuhodně nevyužit.

Kampaně

Nepřítomnost Andreje Babiše samozřejmě využila opozice a ostatní zlí kmotři, kteří neváhali a konali. Do dnešního dne zaměstnanci Agrofertu (respektive členové ANO) nacházejí po různu schované kampaně.

„Jel jsem autem po městě. Už se stmívalo. Na semaforech jsem se podíval do zpětného zrcátka a skoro jsem úlekem dostal infarkt. Na zadním sedadle jsem měl kampaň. Nevím, kdo jí tam nastražil, ale podle mě někdo z Topky anebo z Pirátů,“ chvějícím se hlasem prozradil Petr Králíček, poslanec za hnutí ANO.

„Museli jsme zavolat specialisty, protože sami jsme to nemohli zvládnout. Po celé budově byly poschovávány kampaně. Tolik kampaní jsem nikdy neviděla. Už aby se tu stavil pan Babiš a s těmi kampaněmi zatočil. On to s nimi umí,“ prozradila paní Kateřina Krátká, správkyně objektu, ve kterém má sídlo Pražské ANO.

Neopouštěj nás

Podle výpovědí ihned po příletu Andreje Babiše zpět do České republiky mu na letišti Faltýnek klekl k nohám, objal ho za kotník a s pláčem vykřikoval: „Už nás nikdy neopouštěj náš vůdče. Bez tebe nepřežijeme. Na to jsme moc slabí.“

Andrej Babiš má před sebou spoustu práce, aby dal zase ANO do pořádku. Budiž pro něho ponaučení, že se od svého hnutí nemá vzdalovat na moc dlouho, protože bez něho nepřežije.