Dva lidé s alternativní barvou pleti.

Dva lidé s alternativní barvou pleti. Zdroj: Matěj Smlsal

Člověk s alternativní barvou pleti, už ne černoch. EU vydala závazný manuál korektnosti

Lidstvo žilo dlouho v hříchu, dělalo si legraci z ras, z náboženství i z opačného pohlaví. V poslední době ale konečně našlo tu správnou cestu a vydalo se na pouť politické korektnosti. Všeobjímající politická korektnost dostává už i jasné obrysy. Evropská unie, respektive komise pro rovnost, korektnost a nekonfliktnost vydala závazný manuál pro případy, kdyby někdo zaváhal a konal by nekorektně. Nutno podotknout, že v rámci zákonů Evropské unie je manuál právně vymahatelný, takže jeho nedodržení může být v nejhorším případě trestáno i odnětím svobody.

Manuál se zabývá názvoslovím i používáním různých stereotypů. Všichni víme, že slovo negr je nepřijatelné. Nově se nepřijatelným slovem stává rovněž černoch, neboť není korektní upozorňovat zrovna na to, že je dotyčný tmavý. Být tmavý není korektní. Korektní je mít alternativní barvu pleti. Logicky z toho vyplývá, že černoch už není černoch, ale osoba s alternativní barvou pleti. Běloch zůstává i nadále bělochem, protože na ty se rasové stereotypy a nekorektnost nevztahuje. Je to dáno tím, že bělochům je ukradené, že jim jiné osoby s alternativní barvou pleti říkají běloši.

Asi nejpřísnější postihy se týkají hanlivých označení pro homosexuály. Samotné slovo homosexuál je přípustné pouze ve vědecké rovině. Tedy na akademické půdě. Například vysokoškolský profesor může osoby, které jsou přitahovány stejným pohlavím, nazývat homosexuály, pokud tak učiní v rámci výuky. Ale například na úřadě anebo v hospodě už se to nesmí. Pokud je někdo homosexuál, nesmí se nijak nazývat, protože jakékoliv označení zavdává skutečnosti, že je dotyčný jiný. A Evropská unie si nepřeje, aby se někdo cítil být jiný.

Zůstali nám už jen Asiaté a Němci

Evropská komise pro rovnost, korektnost a nekonfliktnost navrhuje v případě nutného pojmenování osoby vycházet z jejích fyzických rysů. Například: „Dvě osoby stejného pohlaví, kdy jedna z nich měla stažené kožené kalhoty a mateřské znaménko na pravé půlce a druhá hustý knírek a jiskru v oku, se oddávaly vzájemné anální penetraci na veřejných pánských toaletách.“ Naprosto nepřípustné a navíc nově i trestné je v případě těchto osob používat následující označení: buzerant, buzna, bukvice, hulibrk, homokláda, hošan, nastavprdel, teplouš nebo homouš.

Manuál si posvítil i na nekorektní stereotypy. Například ženy nově již nepatří do kuchyně. Ženy patří do vedení firem, do vědeckých pracovišť nebo do armády. Pokud bude nějaká žena přistižena, jak místo vedení firmy anebo vyvíjení léku proti obrně myje nádobí nebo doma vaří pro děti, půjde do vězení. Respektive do vězení půjde její manžel, nebo nejbližší muž, protože neumožnil ženě rozvíjet svůj potenciál tím, že by vařil a myl nádobí místo ní.

Nová regulace se týká i víry. Pokud se někdo hanlivě vyjádří o někom jiném na základě jeho víry, čeká ho peněžitý trest.

Jediné dvě věci zůstaly při starém: Asiaté jsou dobří v matematice a pěstují ve velkých halách marihuanu. Rovněž je dovoleno dělat si srandu z Němců. Jakoukoliv. I nekorektní. Vše ostatní ale již bude sankciováno.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečnost je ale také zajímavá, třeba neustálé politické veletoče kolem brexitu.