Miloš Zeman má k vrtulníkům kladný vztah.

Miloš Zeman má k vrtulníkům kladný vztah. Zdroj: ČTK

Zeman odletěl ze sjezdu ČSSD vrtulníkem. Ze strachu z muslimských teroristů už zásadně jen létá

Prezident Miloš Zeman se v pátek zúčastnil sjezdu ČSSD rovněž a na své poměry přednesl nekonfliktní proslov. Dokonce by se dalo říci, že Zeman svou bývalou stranu chválil. Zarážející. To nejzajímavější ale přišlo až později. Prezident Miloš Zeman odletěl ze sjezdu vrtulníkem. „To kvůli muslimům,“ prozradil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Už dlouho se spekuluje o tom, že je Miloš Zeman v ohrožení ze strany muslimských teroristů. Z dřívějšího stupně ohrožení „ani náhodou“ zpravodajské služby přešly na stupeň ohrožení „je to nepravděpodobné, ale třeba se nějaký magor najde“. Liga svobodných muslimů, která zaštiťuje všechny oficiální muslimské teroristické organizace, vydala nový manuál, ve kterém je zmíněna poprvé i Česká republika. Pokud muslim spáchá teroristický čin v České republice, v nebi na něho sice nečekají panny, ale vytahaná postarší arabská harcovnice s celulitidou. „Není to nic moc, ale pořád lepší než šukat kozy,“ nechal se slyšet Ahmed bin Zarkos, koordinátor Ligy svobodných muslimů pro střední Evropu. Zdá se tedy, že je prezident Zeman v bezprostředním ohrožení. A z toho důvodu nově cestuje výhradně vzduchem.

Prezidentský vrtulník, kluzák i vyřazený ruský raketoplán

Prezidentskou helikoptéru již veřejnost zaznamenala, co ale zůstalo doposud utajeno, je prezidentský jeřáb, který jej nejen převaluje v posteli, aby prezident neměl proleženiny, ale který jej ráno i vyzvedává a večer ukládá do postele. „Nejenže ho jeřáb ochrání před muslimy, ale také uleví bolavým nohám. Pan prezident se méně nachodí a víc energie mu zbude pro konání dobra v zájmu země. Tedy Číny nebo Ruska,“ vysvětlil Ovčáček.

Prezidentská vzdušná flotila pomalu narůstá. Vedle vrtulníku disponuje Miloš Zeman i kluzákem a vyřazeným ruským raketoplánem. Zda se v nejbližší době objeví Miloš Zeman na kluzáku, či při svých cestách dá raději přednost rogalu, na to nám nikdo z Hradu neodpověděl.

Jinak se toho v pátek v Hradci Králové na sjezdu ČSSD příliš zajímavého neodehrávalo. Socialisté jednali převážně o tom, jestli to ještě má cenu, nebo nastal čas všechno zabalit, rozebrat si kancelářské potřeby, ze Sněmovny šlohnout hlasovací mechanismus, v kantýně si odsypat řízky a jít domů. Vzhledem k tomu, že byl do vedení zvolen opět Hamáček, nelze s určitostí konstatovat, zda to strana rovnou vzdala, nebo hodlá bojovat. Hamáček je příliš nemastný a neslaný na to, aby na základě jeho osobnosti bylo možno vyhodnotit nějaké záměry.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Je nicméně pravda, že i ve skutečnosti působil sjezd ČSSD dost unaveně.