Santa Claus přijde i do České republiky

Santa Claus přijde i do České republiky Zdroj: profimedia.cz

EU se chystá zakázat Ježíška, uráží jiná náboženství. V celé Evropě bude nosit dárky Santa Claus

Vánoční dilema posledních let, které se týká toho, zda dárky na Vánoce nosí Ježíšek, nebo Santa Claus je s největší pravděpodobností u konce. Evropská komise pro Vánoční pohodu a nábožensko-kulturní klid rozhodla, že z Vánoc je třeba odstranit veškeré náboženské prvky, mezi které patří rovněž náš Ježíšek.

„Ono to nedělalo dobrotu. Evropa je dneska mutlikulturní. Máme zde lidé různých ras, náboženství i pohlaví. K tomu je třeba přihlédnout. Jak si myslíte, že se budou muslimové dívat na to, že dárky nosí Ježíšek? To je nepředstavitelné. Musíme jim vyjít vstříc a vybrat někoho, kdo je přijatelný pro všechny.

No a tím jediným je právě Santa Claus. V USA se osvědčil, takže jsme ho zavedli i u nás. Právě v těchto dnech projednáváme Santovy podmínky s jeho agentem a věříme, že smlouva bude podepsána ještě tento rok. Samozřejmě, že letošní Vánoční dárky ještě nestihne, ale příští rok už bude v celé Evropě nosit dárky jenom Santa Claus,“ vysvětloval Jean Villnew, předseda Evropské komise pro Vánoční pohodu a nábožensko-kulturní klid.

Výpověď smlouvy s Ježíškem

Evropská rada o nasazení jednotného vánočního obdarovávače rozhodla hlasovací většinou již minulý týden, takže se dá říci, že její rozhodnutí je nezvratné.

„Ano, bohužel je to tak. Toto není jen nějaké doporučení Evropské komise, to je nařízení Evropské unie a my to musíme respektovat. Letos ještě Ježíšek dárky odnosí, ale bohužel příští rok u nás končí. Ke konci roku tak s Ježíškem rozvážeme smlouvu, vyplatíme mu smluvní pokutu, která se váže na vypovězení smlouvy před datem jejího řádného ukončení a  Česká republika i Ježíšek si půjdeme vlastní cestou,“ konstatoval smířlivě Vilém Roubal, tajemník ministerstva zahraničí pro věci Evropské unie.

Muslimové v Evropě slaví a nadšeně staví mešity. Rovněž židé i hinduisté si rozhodnutí pochvalují. Mormoni jsou tomu taktéž rádi.

Evropské státy jako celky se k rozhodnutí Evropské unie staví většinou pozitivně. Ve většině z nich totiž dárky nosí něco na způsob Santa Clause, tedy vesměs nenáboženský symbol, který nikoho neurazí. Přechod na Santa Clausa tak bude velmi jednoduchý.

Ateisté pro Ježíška

Česká republika s tím má však velký problém. Ač plná ateistů, lidé si na Ježíška na Vánoce navykli a horko těžko se ho budou zbavovat.

„To je vrchol. Kvůli tomu, abychom náhodou neurazili pár hlasitých muslimů, budeme měnit celý koncept Vánoc? To jako do vánočního betléma budeme do jesliček dávat místo Ježíška Santu Clause? Je to vrchol drzosti. Už aby tu Evropskou unii zrušili,“ odplivl si pan Vladimír, který je jeden z mnoha rozhořčených občanů, kteří nepřijali rozhodnutí Evropské unie s nadšením.

Navzdory vysokým sankcím za Ježíška, se množí hlasy těch, kteří na Santu kašlou a dárky jim bude nosit na věky už jen Ježíšek.

„Přejdeme do ilegality. Je nám to jedno. Budeme se klidně plížit temnými uličkami stran všeho dění. My se našeho Ježíška nevzdáme,“ prozradil pan Antonín Korouhev, který si nepřál být jmenován a ubezpečil tak, že zde vzniká jakási ilegální klika, která setrvá u Ježíška.

Letos si tedy všichni ještě užijte dárků od Ježíška. Příští rok vám pod stromeček bude nadělovat už jen Santa Claus. Pokud tedy nepřejdete do ilegality. Potom si můžete Ježíška nechat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je skandál policistů v Německu, kteří vyhrožovali zabitím dvouletého dítěte.