Jaromír Soukup

Jaromír Soukup Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jaromír Soukup veze z Mistrovství Evropy v moderování stříbro. Velký úspěch pro českou školu moderování

Přední český majitel televize Barrandov, moderátor, bývalý boxer, osobní přítel několika politiků, kteří nemají přátele, a hlavně za všech okolností vždy prima kluk Jaromír Soukup na Mistrovství Evropy v moderování, které se konalo minulý týden v Berlíně, dosáhl historického úspěchu. Mezi Evropskou současnou moderátorskou špičkou se umístil na neskutečném druhém místě. Pouze Rakušan Helmut Klein, obhájce zlata z minulého roku, byl nad jeho síly.

Česká moderátorská škola slaví svůj veliký úspěch. Konečně jsme to dokázali. Je až s podivem, že mezinárodní úspěch přišel až nyní, když už v minulosti jsme měli výborné moderátory, nicméně patrně si tentokrát všechno sedlo. Osoba Jaromíra Soukupa byla zárukou kvalitního moderátorského výkonu, někteří si už před mistrovstvím tajně šuškali o medaili. A to se nyní stalo.

„Není to jen můj úspěch,“ začal dojatý Jaromír Soukup na tiskové konferenci.

„Co to tu plácám? Samozřejmě, že to je jen můj úspěch. Jenom já jsem si koupil televizi, abych mohl být moderátorem. Já na své televizi moderuji přesně třicet sedm pořadů. Jenom já jsem šestkrát denně v televizi a moderuju, až se ze mě práší. Dal jsem do moderování vše. Obětoval jsem svůj osobní i pracovní život svému snu být moderátorská špička. Nyní po těch letech odříkání a dřiny se to konečně stalo. Konečně jsem získal vytouženou medaili na Mistrovství světa v moderování. Je to čest pro celou Českou republiku, že jsem ji reprezentoval. Je to čest všech občanů.

Víte, žijeme v zemi, která má nejvíce moderátorů na hlavu. Podle posledních průzkumů připadá na každého jednoho člověka v Čechách sedm moderátorů. Ta konkurence je obrovská. Nicméně jenom já jsem se dostal až takhle daleko. Jenom já mám svou vlastní televizi a moderuju ke čtyřiceti pořadům.

Ale nejsem škodolibý. Naopak. Byl bych nejraději, kdyby stříbrnou medaili získali všichni naši moderátoři. Jistě by to zvýšilo prestiž našich moderátorů ve světě,“ vysvětloval Jaromír Soukup a důležitě přitom šermoval ukazováčkem ve vzduchu.

„Nyní je čas zase pracovat. Nový pořad „Když Soukup tančí“ se sám neodmoderuje ani neodtančí. Bylo vám ctí se účastnit mé tiskové konference a nyní se vraťte ke svým obyčejným a zbytečným životům. Já musím jít zase tvořit dějiny,“ rozloučil se Jaromír Soukup s novináři a následně ho jeho eunuchové odnesli v jeho trůnu moderovat další pořad.

Velký úspěch Jaromíra Soukupa na Mistrovství Evropy v moderování rozdělil moderátorskou obec na dva tábory. Jedni Soukupovi úspěch přejí a domnívají se, že se tím zvýší prestiž celého českého moderování. Jiní zase naopak Soukupův úspěch znevažují a naznačují, že svou roli určitě sehrály peníze, neboť Soukup je jako moderátor hrozný.

„Ten zmrd si to nezasloužil,“ okomentoval Marek Eben úspěch Jaromíra Soukupa, a tak nějak za sebe shrnul to, co si část českých moderátorů myslí.

Ať si stříbrnou medaili Jaromír Soukup zaslouží nebo ne, to není důležité. Důležité je, že ta naše malá zemička opět ve světě zabodovala. A to je hlavní.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však jsou obrovské nepokoje v ulicích Francie.