Andrej Babiš - ilustrační koláž.

Andrej Babiš - ilustrační koláž. Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Slovensko se nám směje. Andrej Babiš byl jeho nejpovedenější vtípek

Od dob rozdělení Československa se občas stane, že se Česká republika se Slovenskem navzájem pošťuchují anebo si ze sebe utahují. Rovněž při některých vzájemných sportovních kláních jsou ty emoce lehce vyhrocenější.

Respektive vše výše zmíněné se týká převážně Slovenska, protože České republice je Slovensko ukradené.

Už od dob rozdělení federace Slovensko přemýšlí, jak nejlépe Českou republiku napálit. Zkoušelo to všemi možnými způsoby. Vypustili nám do lesů medvědy, zavedli si euro, aby to Čehúnom natřeli, anebo si zvolili prezidenta, který nedělá takovou ostudu jako náš prezident. Prostě a jednoduše, Slovensko usiluje výhradně o to, aby nás Čechy napálilo a naštvalo.

Už to vypadalo, že žádný z použitých vtípků nebude mít takový účinek, jak si Slovensko představovalo. Nicméně je tu však jeden vtípek, jenž překonal i ty nejdivočejší představy všech Slováků.

„My jsme tušili, že Andrej Babiš bude něco opravdu velkolepého, ale že to bude až taková pecka, to tady u nás snad nedoufal nikdo. Chtěli jsme nějaký vtípek, který bude dlouhodobý. Který bude krásně zrát. Já jsem přesvědčen, že s Andrejem se nám to povedlo. Ten hezky zrál, až vyzrál. To předčilo úplně všechno. Premiér, který unesl vlastního syna. Na Krym. To je sen všech vtipálků. S Andrejem Babišem se nám povedlo napálit Českou republiku natolik, že to snad ani nepůjde překonat,“ mnul si ruce Ján Bednárik, předseda Slovenského svazu pro urážení České republiky, jenž funguje pod záštitou slovenského ministerstva zahraničí.

Česká republika nyní řeší, co s Andrejem Babišem, respektive zda by nebylo záhodno Slovensku vtípek nějak oplatit. S Andrejem Babišem totiž už nic neuděláme, neboť ten nikdy neodstoupí a lidé ho budou volit, i kdyby v přímém přenosu střepem ubodal štěňátko s uhnilou pacičkou.

„Vážně přemýšlíme, že na Slovensko pošleme Tomia Okamuru. To tam ještě nezažili. Jasně že tam mají Mariana Kotlebu, ale pan Okamura je jiná liga. On nejenže dokáže u lidí probudit nenávist, strach i lásku k vlasti v jeden moment, ale i jim dá slevu na své výrobky v Japa shopu,“ uvažoval nahlas Antonín Slávek, pověřený Poslaneckou sněmovnou řešením vtípku se Slovenskem.

„Mohlo nás to napadnout už dříve, že s Andrejem Babišem něco nehraje. Když se na to dívám zpětně, bylo to podezřelé a měli jsme odhalit, že to je jenom vtípek ze Slovenska. Že nás chtějí s Babišem napálit. My jsme tomu však nevěnovali příliš pozornost. Byli jsme si jisti sami sebou a tím, že Slovensko nás nemůže nachytat. No a teď to vidíte.

Snad se nám povede alespoň ta odplata. Věříme, že pan Okamura předvede na Slovensku věci nevídané a že ho do poslední chvíle neodhalí. Toho se bojíme asi nejvíc. Že Slováci Okamuru odhalí a bude po vtípku. Musíme být optimisté a věřit, že vše dopadne tak, jak má,“ uzavřel Antonín Slávek.

I my ostatní tedy držme panu Okamurovi palečky, aby jeho mise na Slovensku slavila úspěch a naše pomsta za Andreje Babiše tak byla naplněna.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je hudební vkus Čechů.