Sbírka víček

Sbírka víček Zdroj: Foto: AHA! - Jiří Čada

Andrej Babiš přísahal na zdraví svých dětí. Národ se semkl a sbírá na ně víčka

Už to nějaký ten pátek bude, kdy Andrej Babiš přísahal na zdraví svých dětí, že nebude zasahovat do práce Mafry. Tedy, že nebude manipulovat svými médii podle toho, jak se mu to hodí. No a nyní se ukázalo, že jeho přísaha na zdraví svých dětí byla velmi krátkozraká. Jeho syn je totiž psychicky nemocný. Halucinuje o tom, že ho někdo držel na Krymu a před novináři naustále opakoval cosi o nějakém čapím hnízdě, což je jistě výplod jeho choré mysli.

K tomu navíc Andrej Babiš bůhví proč přiznal, že jeho dcera trpí bipolární poruchou. Dohnala ho tak jeho křivá přísaha? Zřejmě ano. Hazardoval se zdravím svých dětí a ošklivě na to dojel.

„To nebylo dobré, co pan Babiš udělal. Na zdraví svých dětí se smí přísahat pouze v případě, že jsme stoprocentně přesvědčeni o tom, že přísahu dodržíme. Jinak to je veliký hazard. Pan Babiš musel už tehdy vědět, že mu to nedá, že to nevydrží. Nevěřím mu. On si taky určitě nevěřil. Prostě to řekl, aby to znělo líbivě a nepřipouštěl si možné následky. Tak a teď má, co si natropil,“ prozradila nám madam lady Esmeralda, kartářka a přední česká odbornice na prokletí.

„Podobná přísaha je spíš taková smlouva s ďáblem. Je to samoúčelná promyšlená lež, kdy dotyčný následky zná, ale nepřipouští si je. Ví, že ty následky přijdou až někdy v budoucnu. On ale žije přítomností, takže si to v klidu riskne,“ vysvětloval guru Šontán, mastičkář, bylinkář a příležitostní automechanik.

Víčka na děti

Nemoc Babišových dětí vyvolala ve společnosti velkou vlnu solidarity. Lidé po celé republice chtějí pomoci, jak jen mohou. Občané houfně sbírají víčka na nemocné děti Andreje Babiše a mnozí z nich za ně zapalují v okně svíčky.

„To je hrozné, když jsou nemocné děti. Já to znám. Moje dcera je ochrnutá. Soucítím s panem Babišem. Samozřejmě, že jsem mu hned poslala několik plastových víček. Když nás bude co nejvíce, snad ta plastová víčka k něčemu pomohou. Důležité je, že nás to všechny semklo jako národ. Můžete si říkat o Češích co chcete, ale vždycky když jde o něco důležitého, tak táhneme za jeden provaz,“ plakala dojetím paní Marie, která je jen jednou z mnoha těch, kteří se rozhodli přispět na nemocné děti Andreje Babiše.

Semknutý národ

„Nedokážu ani slovy popsat, jak jsem potěšen tak velkou přízní. Samozřejmě, že nemoc mých dětí je kampaň, ale i tak děkuji všem lidem za podporu. V Kramářově vile už není díky plastovým víčkům k hnutí. Úplně mě to dojalo. Jenom bych rád poprosil veřejnost, aby plastová víčka neházela do výběhu lemurů na Čapím hnízdě. Oni ta víčka žerou a potom nemůžou kadit,“ rozčílil se naoko Andrej  Babiš, který ale jen stěží skrýval své dojetí.

Posléze už nebyl schopen slov. Pouze se rozbrečel, nesrozumitelně vykřikoval něco o kampani, načež znovu poděkoval a následně byl odnesen kamsi do zákulisí.

Těžko říci, zda si je Andrej Babiš vědom toho, že zdravotní komplikace svých dětí způsobil neuváženou přísahou. Spíš ale ne. Je více než jisté, že je ve fázi, kdy svým lžím sám věří.

Alespoň, že tato kauza ukázala český národ v celé jeho kráse a velikosti. Je dobře vědět, že když o něco jde, lidé odloží vzájemné spory, semknou se a konají společně dobro. Je to dobrý pocit.