Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Apple přichází na trh s novým iPhonem speciálně pro uprchlíky

Statisíce až miliony uprchlíků, převážně mladých mužů, které vnikají do Evropy a které do jednoho vlastní iPhone, neunikly pozornosti samotné společnosti Apple, která se rozhodla tuto početnou skupinu uživatelům potěšit novou verzí telefonu.

Rostoucí uprchlický trh, kde lze vlastnit iPhone, je natolik stěžejní jako být raketový inženýr, je až příliš velká skupina potencionálních zákazníků na to, aby si Apple mohl dovolit ji ignorovat.

„Nás by vůbec nenapadlo, že můžeme naše telefony prodávat i nějakým chudým Afričanům. Nicméně všude, kam se člověk podívá, se tvrdí, že všichni uprchlíci mají iPhone. Tuto informaci nemůžeme ignorovat. Otevřel se nám tu prodejní potenciál, o kterém jsme doposud neměli ani ponětí,“ vysvětloval John Blockwill, tiskový mluvčí společnosti Apple, který rovněž potvrdil, že nový smartphone upravený primárně pro imigranty půjde do prodeje v nejbližší době.  

Ačkoliv skutečnost, že uprchlíci mají iPhony, měla původně poukazovat na jisté nemalé finanční možnosti oněch „chudých“ nebožáků, kteří utíkají před válkou, společnost Apple ji zachytila a využila po svém.

Zatím nejsou známé přesné a konkrétní parametry nového iPhonu pro uprchlíky, nicméně už teď je jisté, že přibyde pár nových „vychytávek“.

Už nyní je jisté, že nový smartphone ponese název iPhone AA (což je zkratka pro Allahu akbar). Téměř jistě bude vodotěsný, aby se uprchlíci nemuseli bát, až se s ním potopí v gumovém člunu při cestě do Evropy.

Podle dostupných informací, které společnost Apple vypustila ještě před samotným uvedením na trh, bude iPhone AA schopen vydržet i středně veliký sebevražedný atentát jeho majitele. Některé údaje hovoří o tom, že iPhone AA odolá i tomu, když se jeho majitel odpálí v metru nebo naletí letadlem do výškové budovy.

Do nového iPhonu bude zabudovaný překladač až do patnácti světových jazyků s přednastavenými frázemi jako: „Dobrý den, je mi šestnáct let a utíkám před válkou,“ a podobně.

Každý iPhone AA bude mít zdarma aplikaci, která vyhledá kdekoliv v Evropě místní teroristickou buňku. Za příplatek vyhledá i spící teroristickou buňku, kterou majitel jedním stisknutím dokáže probudit.

Samozřejmostí nového iPhonu AA je uzamykatelnost displeje, který majitel dokáže otevřít buď otiskem prstu, nebo utrpením bezvěrců.

Nový iPhone AA rovněž myslí na komfort zákazníků, takže jej lze odpálit i na dálku. A to jak onen mobilní telefon, tak samotného zákazníka.

iPhone AA je šetrný k životnímu prostředí. Byl vyroben z recyklovaných plastů a zbytků trosek světového obchodního centra z 11. září.

Nový iPhone AA bude pro imigranty k dostání přímo u jejich neziskovky v polovině října tohoto roku.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou jsou však komunální a senátní volby, které o víkendu proběhnou v Česku.