Placaté země

Placaté země Zdroj: Profimedia

Chemtrails v akci
Chemtrails v akci
3
Fotogalerie

Vědci zjistili, proč největší spiknutí vždycky odhalí největší idioti. Protože to jsou idioti

Vědci po celém světě si již několik let marně lámali hlavu nad tím, proč pokaždé největší světová, ale i lokální spiknutí odhalí ti největší idioti bez vzdělání, bez života a bez budoucnosti. Ať už to jsou chemtrails, očkování nanočipy nebo třeba obyčejná placatá země. Pokaždé tato promyšlená spiknutí odhalí nějaký debil z domu od počítače a mocná elita dychtící po světovládě má utrum. Nyní se však jednomu malému týmu z Chicagského institutu pro odhalování příčin odhalení spiknutí povedl průlomový objev.

„Našim úkolem posledních pět let bylo zjistit, proč když existuje nějaké propracované spiknutí, za kterým stojí mocní miliardáři, bezpáteřní politici a zkorumpovaná média, odhalí ho pokaždé člověk bez patřičného vzdělání, rozhledu a intelektu. Dlouho jsme tápali, prováděli tisíce i tisíce pokusů na absolventech vysoké školy života, až jsme minulý týden konečně na něco narazili,“ usmíval se John Brown, vedoucí vědecké skupiny Chicagského institutu pro odhalování příčin odhalení spiknutí.

„Zjistili jsme totiž, že veškerá celosvětová spiknutí jsou tvořena tak, aby je běžně uvažující člověk neprohlédl. Jsou totiž tak absurdní, že by na to člověk, který je svéprávný a je schopen si sám dojít na záchod, nepřišel. 

Můžete mi říct, jakého příčetného člověka by napadlo, že například ve vakcínách proti covidu jsou nanočipy, které mají ovlivnit lidskou mysl a zároveň vyvolat u dotyčného sterilitu? To je tak absurdní, že to zdravě uvažujícího člověka ani nenapadne,“ tvrdí Brown. 

„Nám se podařilo zjistit, že v populaci jsou lidé, kteří uvažují jinak než ostatní. Podívejte, všechna spiknutí jsou cílena na populaci lidí. Předpokládá se, že lidé mají nějaký intelekt a alespoň částečný přehled o světě. Nikdo nepočítal s debily. Na ty se úplně zapomnělo,“ vysvětluje.  

Spiknutí je potřeba zjednodušit

Podle Browna, když se normální člověk dívá na oblohu, kde vidí letadlo a za ním bílou čáru, řekne si: „Aha, to jsou nejspíš nějaké zplodiny z motoru letadla. Postě nějaký dým, který v motoru vzniká vlivem spalování paliva nebo něco na ten způsob. S tímto uvažováním ti, kteří spiknutí vytvářejí a plánují, počítají.“ 

Brown ale vysvětluje, že spiklenci jaksi zapomněli na lidi, kteří si při stejném pohledu pomyslí: „To je podezřelé. Jak může ten létající stroj za sebou nechávat brázdy na obloze? Vždyť brázdy se dělají jenom na poli a na nebi není pole. Aha? To je nějaké spiknutí. Jediné vysvětlení je, že nás práškují, abychom byli poslušní a umožnili jim, co chtějí. Nejvyšší čas to rozmáznout na internetu.“ 

S příchodem sociálních sítí se tito lidé shlukují do skupin podobně smýšlejících, a pokud umí náhodou číst a alespoň částečně psát, navzájem se v této pravdě utvrzují a šíří to dál. 

Z toho důvodu je při tvorbě spiknutí počítat i s těmito lidmi a začít je dělat mnohem jednodušeji. To už je ale na jiný výzkum.“

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že placatá země se dostala do hudebního klipu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>