Tomio Okamura nabízí sushi od českých farmářů

Tomio Okamura nabízí sushi od českých farmářů Zdroj: Profimedia; koláž reflex.cz

Okamura láká voliče na sushi od českých farmářů. Nebude chybět ani řepka za diskontní cenu

Jeden z předních českých Japonců Tomio Okamura za to před volbami vzal a hodlá na SPD jarmarcích nabízet levné potraviny od českých farmářů a lokálních pěstitelů.

„Není to žádný prvoplánový tah. Chceme našimi jarmarky mimo jiné upozornit na předražené potraviny, které nám sem vozí Babiš a jemu podobní Slováci. Chystáme nastavit systému zrcadlo a dokázat, že i naše vypěstované produkty jsou nejen kvalitní, ale hlavně levné. Budeme nabízet například česká vejce za korunu devadesát nebo české máslo od lokálních výrobců za dvacet pět korun,“ potvrdil farmář Okamura, který prý hodlá do karmarku přispět i trochou ze své zahrádky.

„Určitě budeme na jarmarcích nabízet i moje sushi. Je to přímo ode mě, takže je to od českého výrobce, respektive farmáře. Na zahrádce při své vile pěstuju okurky. Rýži se u mě moc nedaří, takže tu budu muset koupit v obchodě. Stejně tak krevety se mi nepodařilo ve Vltavě nachytat. Ryba ale bude. Kaprů máme dost,“ usmíval se Tomio Okamura, který láká na své domácí sushi z kapra a okurky. Věří, že šmakuláda ze syrového lysce přitáhne SPD spoustu voličů.

Jakkoliv sushi od českého farmáře zajistí Okamura sám ze své zahrádky a nedaleké Vltavy, s dalšími potravinami bude zřejmě problém.

„Vejce za korunu devadesát, to se mi vyplatí víc ty slepice namlít do moučky,“ tvrdí lokální český farmář, který říká, že za ceny uváděné SPD by šel žebrotou.

I s ostatními produkty bude problém, protože za inzerovanou cenu do toho žádný příčetný český farmář nepůjde. SPD pod vedením Tomia Okamury se tak bude nejspíš muset spolehnout na větší hráče na trhu, kteří jsou schopni nízké prodejní ceny dohnat množstvím.

„Máme předjednaný jeden holding, který není v žádném případě nejmenovaného premiéra, kde jsme zajistili v předstihu řepku za velmi výhodnou cenu. Kilo řepky za dvě koruny, to jen tak někde nenajdete. Jenom na našem jarmarku,“ rozplýval se nadšením Tomio Okamura, který přemýšlí, že do prodeje zařadí i řepkové sushi.

Jakkoliv je cena za řepku velmi nízká, lze předpokládat, že o ní příliš veliký zájem nebude, jelikož řepkové pokrmy u nás ještě nemají takovou tradici.

Jarmarky SPD nelákají však jen na levné sushi od lokálních pěstitelů a farmářů a nejlevnější řepku široko daleko. Podle Tomia Okamury bude probíhat na jarmarcích i doprovodný program, jako je zastavování islámu nebo diktátu EU. Rovněž zde bude přítomný banner, který bude rozdávat bany, a k tanci, poslechu a občasnému uhajlnutí budou hrát lokální vlastenecké kapely.

 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Okamura se nezastaví před ničím.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Hajlování na demonstraci Tomia Okamury • Martin Bartkovský