Tisková konference po jednání vlády (12. 4. 2021): Petr Arenberger (za ANO)

Tisková konference po jednání vlády (12. 4. 2021): Petr Arenberger (za ANO) Zdroj: ČTK / Vondrouš Roman

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) ve studiu CNN Prima News předal květinu ke dni matek. (9.5.2021)
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) ve studiu CNN Prima News předal květinu ke dni matek. (9.5.2021)
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) na pravidelné páteční tiskovce (23.4.2021)
Mimořádné jednání vlády: ministr zdravotnictví Petr Arenberger (22. dubna 2021)
10
Fotogalerie

Blíží se léto. Nejvyšší čas vyměnit jarního ministra zdravotnictví za letního ministra zdravotnictví

To, že je poslední dobou v České republice pozice ministra zdravotnictví putovní a hlavně sezónní, je všeobecně známo a vesměs bráno za samozřejmost. 

Této skutečnosti si je samozřejmě vědom i jarní ministr zdravotnictví Petr Arenberger, který už pomalu stříhá metr a který šel štěstíčku naproti svým neúplným majetkovým přiznáním, kdy v tom původním uvedl o několik tisíc nemovitostí méně, než ve skutečnosti vlastní. Tímto krokem proti sobě poštval veřejnost, a tedy připravil půdu pro nového letního ministra zdravotnictví.

„Venku začaly kvést pampelišky a to byla vždycky doba pokročilejšího jara. Já jsem si toho vědom a taky vím, že se nám blíží léto a že by bylo načase vyměnit jarního ministra zdravotnictví za letního. Ono se to samozřejmě snadněji řekne než udělá, protože lidi se nám na tuhle sezonní nejistou funkci příliš nehrnou, ale já vždycky nějakýho otloukánka najdu,“ pochlubil se Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Video placeholde
V minulém díle jste viděli: Babiš má anděla. A podle Arenbergera přišli lidi a udělali výbuch • reflex.cz

„Pan Arenberger pochopil, že jeho čas se pomalu chýlí ke konci, a proto udělal tu botu s majetkovým přiznáním. Já se přiznám, že my jsme s panem ministrem dlouze diskutovali, jak velkolepě ukončit jeho působení na ministerstvu, aniž by to nějak poškodilo mě samotného, protože já jsem pro tuto republiku velmi důležitý. 

Původně jsme chtěli sáhnout po osvědčených formách řízeného odchodu z ministerstva, jako jít například na Fotbal nebo s Faltýnkem do hospody, ale aktuálně žijeme v turbolentním rozvolňování, takže ministr v hospodě nebo na fotbale by teď nikoho neohromil. 

Napadlo nás i vydat se cestou „nasrat prezidenta“, jakože by pan Arenberger například odmítal Sputnik nebo ruskou zmrzlinu, ale doba tomu nepřeje. S Ruskem to máme nahnuté a pan prezident se poté, co nás Rusko umístilo na seznam svých nepřátel, zamkl ve svém pokojíčku a odmítá jej opustit. 

Z toho důvodu jsme museli sáhnout po něčem novém. Pan Arenberger se toho vůbec nebál a v době, kdy jsem si lámal hlavu, jak se ho zbavit, mě příjemně překvapil svým majetkovým přiznáním. Těch děsně moc nemovitostí, co nepřiznal, to je úplně super. To veřejnost nemá ráda, bohaté lidi. A když se snaží vypadat ne tak úplně bohatě, tak za tím lidi cítí nějakou levotu a to se pak odvolává ministr jedna radost,“ rozradostnil se Andrej Babiš. 

Ten podle svých slov již pomalu začíná nahánět možné kandidáty na letního ministra zdravotnictví, který připraví přes léto půdu podzimnímu ministru. Podzimní ministr bude zcela zásadní, neboť budou volby a bude potřeba najít někoho, na koho bude moct svést případnou další vlnu covidu. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že pan Arenberger aspiruje na rekord. I když ...

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>