Satirické koláže na počínání Adama Vojtěcha jako ministra zdravotnictví od TMBK

Satirické koláže na počínání Adama Vojtěcha jako ministra zdravotnictví od TMBK Zdroj: TMBK

Ministr zdravotnictví Jan Blatný je na rozdíl od Adama Vojtěcha očkovaný.
Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) s youtubery Jakubem Gulabem a Annou Šulcovou
Premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Jan Blatný, kterého patrně nic dobrého nečeká
Ministr zdravotnictví Jan Blatný a jeho způsob nošení FFP2 respirátoru
Adam Vojtěch si užívá života. Má se na co těšit. Narozdíl od nás všech, uteče ze země, která je best in covid.
8
Fotogalerie

Vojtěcha za zvládnutí jarní vlny Babiš poslal do Finska. Na Blatného za nezvládnutí zimy čeká Severní Korea

Bývalý ministr zdravotnictví a stínový ministr pro Superstar a Tvoje tvář má známý hlas Adam Vojtěch bude vyslán do Finska coby velvyslanec. Jedná se o odměnu za precizní zvládnutí jarní první vlny koronaviru.

„Áda je pracovitej kluk. Poctivej a hlavně je děsně moc submisivní a tvárný. Ideální podřízený. Vím, že mu to na podzim trošku ujelo a nebylo to úplně ono, ale přiznejme si, že to jaro bylo výstavní. Nikdo nic o tom viru nevěděl a i tak jsme to zvládli bravurně. Ono není žádné hrdinství zvládnout virus, když už o něm dost víte anebo třeba máte už i vakcínu a fungující očkovací centra. To by uměl každý,“ vysvětloval premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci, proč je Adam Vojtěch něco jako hrdina.

„Jelikož byl Áda tak pracovitý a poslušný, posílám ho za odměnu do Finska dělat velvyslance. Ano, je to práce za odměnu. Moc se tam nepředře, když tam něco pokazí, nikdo se to nedozví, protože Finsko nikoho nezajímá a podle průzkumů je to jedna z nejšťastnějších zemí. Škoda, že Áda nezvládl tu podzimní vlnu, to bych ho poslal dělat velvyslance někam do Karibiku, ale ani to Finsko není špatné.“

Odměna pro Adama Vojtěcha je tak jasný signál pro současného ministra zdravotnictví Blatného, pod jehož vedením ta čísla nejsou už tak dechberoucí jako minulé jaro za Vojtěcha. Dalo by se říci, že zimní vlnu Česká republika absolutně nezvládá.

„Vidím to a je to samozřejmě vina pana ministra, neboť ten je zodpovědný za zdravotnictví a tedy i za covid. My na vládě mu můžeme tak maximálně poskytnout podporu, ale to hlavní rozhodování i zodpovědnost padá na jeho hlavu. Když se podíváme na čísla, která postupně stoupají, a na celkovou náladu ve společnosti, není to dobré. Když tomu připočtu i to, že nás v průzkumech přeskočili Piráti se starosty, což jde rovněž za panem Blatným, viděl bych to pro pana Blatného tak maximálně na velvyslanectví v Severní Koreji,“ nastínil premiér Andrej Babiš, kudy nejspíš povedou další kroky ministra Blatného.

„Až skončím na ministerstvu, vrátím se ke své lékařské praxi,“ myslí si ministr Blatný, který odmítá odjet do Severní Koreje.

„Na to se ho samozřejmě nikdo ptát nebude. Pokud nezačnou čísla opět klesat, pan Blatný na ministerstvu končí, sbalí si svých pět švestek a pofrčí do Severní Koreje. Tak to prostě je a on s tím nic nenadělá,“ uzavřel celou věci premiér Andrej Babiš.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že mu útěk ze země, ve které to jde od desíti k pěti, můžeme jen závidět.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>