Ruská vakcína proti covidu-19 Sputnik V

Ruská vakcína proti covidu-19 Sputnik V Zdroj: Reuters

Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
Očkování proti koronaviru v Rusku (leden 2021)
10
Fotogalerie

Lidé po očkovaní Sputnikem V mají nutkání se oslovovat soudruhu a odcházejí bojovat do Stalingradu proti nacistům

Zatímco státní koordinátor očkování a ministr chaosu a zmaru Andrej Babiš navštívil Maďarsko, aby se informoval o ruské vakcíně Sputnik V, jak ji nakoupit a jak jí naočkovat celý národ, začínají vyplouvat na povrch nežádoucí účinky této ruské vakcíny.

Jelikož se ruskou vakcínou Sputnik V začíná očkovat už i jinde než v Rusku, lze se dopátrat různých vedlejších účinků.

Mezi nejčastější patří nutkání nechat se oslovovat „soudruhu“ nebo narukovat do ruské armády a jít bránit Stalingrad před nacisty.

„Můj syn byl odjakživa zažitý kapitalista. Vystudoval obchod a potom pracoval na burze jako burzovní makléř. Potom se nechal naočkovat Sputnikem a od té doby se všechno změnilo. Začal mě oslovovat soudružko matko, skončil v práci burzovního makléře a stal se z něho zemědělec. Nemá však vlastní pole. To ne. Pole sice měl, ale nechal si ho znárodnit a teď na něm pracuje za výplatu. Až bude možné vycestovat, chystá se do Ruska do Stalingradu, kde prý bude držet pozice, dokud nebudou nacisté poraženi,“ plakala Juan Maria Arana, jejíž syn se stal po aplikaci první dávky Sputniku komunistou.

Syn Juan Marie Arany není rozhodně jediný, kdo se potýká s nežádoucími vedlejšími účinky této vakcíny. V Argentině se touto vakcínou očkuje již nějaký ten pátek, takže logicky přibývá i lidí, kteří se musí s vedlejšími účinky potýkat.

„Po aplikaci se mi udělala taková modřina kolem vpichu. Druhý den jsem se vzbudil a modřina zmizela. Na druhou stranu mám ale neutichající touhu udávat. Jenom během dnešního dopoledne jsem udal sedm lidí, včetně sebe sama, že jsem přešel přechod na červenou,“ vysvětloval Diego Pronto, který za celý život prý nikoho neudal a s udáváním začal až po aplikaci vakcíny.

Vedle těch méně obvyklých vedlejších účinků samozřejmě Sputnik nabízí i ty klasické, jako jsou různé čipy a podobně. Zatímco lidé po aplikaci vakcíny od firmy Pfizer nachází v místě vpichu značkové čipy značky Microsoft, ti, kteří se nechali očkovat Sputnikem, si v místě vpichu našli jen součástky od Moskviče a brožurku, jak si čip vyrobit sami doma jen s pomocí izolepy, tužkové baterky a právě součástek z Moskviče.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že premiér Andrej Babiš se jezdí radit do Maďarska tamním vůdcem, aby se naučil správně zvládat pandemickou krizi.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>