Prahu ochromila a ohromila sněhová kalamita.

Prahu ochromila a ohromila sněhová kalamita. Zdroj: ČTK

Žena vyrazila z Prahy 4 na Kavčí Hory na běžkách, 8. února 2021.
Prahu ochromila a ohromila sněhová kalamita.
Prahu ochromila a ohromila sněhová kalamita.
Sníh na Karlově mostě přilákal i běžkaře, 8. února 2021.
Sníh na Karlově mostě přilákal i běžkaře, 8. února 2021.
12
Fotogalerie

V Čechách napadl sníh a lidé panikaří, umírají na ulicích, rabují a lokálně probíhá i kanibalismus

Do České republiky dorazila studená fronta a s ní kupodivu přišel i sníh. Něco, co běžný Čech zná jen z vyprávění, popřípadě z návštěvy zahraničí. 

Díky nedostatku zkušeností se sněhem smíšeným s překvapením, zvídavostí, ale i strachem, vznikají po celé České republice problémy, se kterými si běžný občan zvyklý na zimu bez sněhu není schopen poradit.

„Sníh, napadl sníh. Všude je sníh. Soudný den nastal. Soudný den nastal. Hospodin spasí spravedlivé. Jděte mi z cesty, musím nastoupit na kometu a odletět do lepšího světa,“ vykřikoval nahatý muž, který pobíhal závějemi v Olomouci ve snaze najít kometu, na kterou by nastoupil. Ve svém počínání kupodivu nebyl sám, neboť napříč Českou republikou bylo zaznamenáno několik případů osob, které pobíhaly nahé ve sněhu a snažily se najít kometu. Podle vyjádření Policie České republiky se jednalo o členy sekty, která věří, že jakmile zasype republiku sníh, Bůh vyzvedne všechny spravedlivé a odnese je do lepšího světa.

Ostatně příchod sněhu zaskočil spoustu lidí natolik, že se připojují do různých sekt po tisících. U sekt to ale nekončí. Nezvyklé přívaly sněhu zaskočily lidi natolik, že se často úplně přestalo ovládat. V odlehlejších částech republiky tak probíhá rabování a jsou již zaznamenány první případy kanibalismu.

„Evidujeme dvě desítky případů kanibalismu na území města, a to jen za předešlý den. Od té doby, co napadl sníh, kanibalismus vzrostl téměř o dvě procenta,“ uvedl mluvčí brněnské policie Milan Zlámal, který jedním dechem dodal, že jsou hlášeny i případy rabování, ale ty většinou po chvíli přestanou, protože ve městě není již co rabovat, neboť vše je dávno vyrabované. 

Jakkoliv se život v Brně v podstatě neliší od běžného dne či týdne, v jiných částech republiky jsou nárustem agrese i kanibalismu velmi zaskočeni. 

„Začíná to už ráno. Člověk vstane, nasnídá se a jde na parkoviště pro auto. Tam ho nemůže najít, protože je samozřejmě pod sněhovou přikrývkou. Když ho najde, musí z něho zamést sníh, oškrábat okna a v autě zatopit. To už bývá dotyčný značně rozladěn. Když potom vyjede z parkoviště a cestou do práce dostane na kluzké vozovce několikrát smyk anebo rovnou do někoho narazí, není divu, že mu rupnou nervy, vyleze z auta, popadne nůž a jde jíst lidi,“ vysvětluje psycholog Antonín Bláha, jak nebývalý příval sněhu může ovlivnit lidskou psychiku. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že sněhová kalamita ochromila celé Česko.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>