Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Zounar se svlékl

Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Zounar se svlékl Zdroj: Foto TV Nova, Profimedia.cz

Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Zounar se svlékl
Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Stránský a Radim Fiala se svlékli
Ordinace v růžové zahradě 2: Radim Fiala a Jana Holcová se svlékli
Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Stránský a Radim Fiala
Ordinace v růžové zahradě 2: Martin Zounar se svlékl
10
Fotogalerie

Pokud se necháte očkovat, vrátíme vám Ordinaci v růžové zahradě, snaží se vláda motivovat občany

Oznámení konce oblíbeného televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě způsobilo napříč celou společností chmurnou náladu, lokální rabování i kanibalismus a několik sebevražd. Lidé Ordinaci milovali, a když jim skončila, mnozí to nepřijali úplně nejlépe.

Teď však všem milovníkům spotřební rychlokultury svitla naděje. Vláda v čele s Andrejem Babišem slíbila, že pokud se nechá víc jak sedmdesát procent populace testovat, Ordinace v růžové zahradě se opět začne natáčet. 

„My musíme tuto zem proočkovat. Jinak se z toho marastu nikdy nedostaneme. Zjistili jsme ale, že polovina lidí se očkovat nenechá. Bojí se. Nechali se obalamutit dezinformacemi. 

Na mě jako nejdůležitějším člověku, ne-li přímo v Evropě, tak v České republice stoprocentně je, aby se lidé očkovat nechali. Musím je nějak motivovat. Jsou dvě věci. Buď pozitivní motivace, nebo negativní. 

Nejdříve zkoušíme tu pozitivní, tedy lidem za očkování něco nabídnout. Právě proto se domnívám, že Ordinace v růžové zahradě bude fungovat. Lidé je milují, a když vyšlo najevo, že se přestane natáčet a že seriál končí, řada občanů to obrečela. My jsme zajistili s TV Nova, že pokud budou čísla očkovaných uspokojivá, natáčení Ordinace zaplatíme ze státního rozpočtu. Bude to navíc před volbami, takže pro mě osobně to bude takzvaný win win,“ usmíval se premiér Andrej Babiš, který přišel na to, jak zachránit republiku, sebe a celý svět. 

Zda vidina obnovení Ordinace bude k přesvědčení občanů nechat se očkovat stačit, nelze nyní jasně určit. Mnozí odborníci se domnívají, že strach z očkování kvůli dezinformacím je natolik silný, že možná ani Ordinace nemusí stačit. 

„Já jsem se původně rozhodně očkovat nechtěla. To hlavně kvůli tomu čipu, co vám  do těla při očkování zavede Bill Gates. Nakonec ale hlavně kvůli Ordinaci o tom přemýšlím. Ještě nejsem stoprocentně rozhodnutá, ale Ordinace mi za ten čip nejspíš stojí. 

Do karet pro očkování hraje v tomto případě fakt, že u tohoto konkrétního typu očkování odpadávají obavy z toho, že očkování může způsobit autismus, protože drtivá většina diváků Ordinace v růžové zahradě autismem trpí již dávno. 

Když však ani Ordinace nezabere, je vláda rozhodnuta přistoupit k postihům. 

„Bohužel, my ten stát musíme proočkovat.  Když občany nenamotivuje Ordinace, budeme muset přistoupit k sankcím pro ty, kdo se očkovat nenechají. Umím si představit, že kdo se nenechá očkovat, tomu zakážeme pořad Prostřeno,“ vztyčil výhružně ukazováček Andrej Babiš. 

Jestli ani zákaz Prostřena nepřiměje většinu nechat se očkovat, je Česká republika ztracena. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že nechat se naočkovat je důležité. I kdyby Ordinace už nikdy neměla spatřit světlo světa.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>