Ponožky v sandálech? Všichni a bez výjimky!

Ponožky v sandálech? Všichni a bez výjimky! Zdroj: Profimedia

Konec posměškům. Nošení ponožek v sandálech nařídila vláda a je to povinnost pro všechny

Doby, kdy si někteří „lepší“ lidé s vkusem dobírali ty, co nosili do sandálů nebo pantoflí ponožky, jsou pryč. Nyní si jsou všichni rovni. Vláda totiž vydala nařízení, že všichni musí nosit ponožky. Neexistuje výjimka. Původně toto nařízení mělo platit jen pro případ zkoušení bot v obchodě, ale v praxi se natolik osvědčilo, že ho vláda zavedla celoplošně.

„Nemíníme nic podcenit. Rozvolňujeme opatření, abychom opět nastartovali ekonomiku, takže se zaměřujeme na ochranu osob. Roušky zakrývají tvář, rukavice ruce a ponožky chodidla. Našim cílem je postupně zahalit celého člověka. Jedině tak dokážeme pandemii zkrotit. Než bude k dispozici vakcína anebo ve vládě zase vymyslíme nějakou jinou kulišárnu, jak to umíme, platí celoplošné nařízení nošení ponožek podle hesla moje zahalené chodidlo chrání tebe a tvoje zahalené chodidlo chrání mě,“ potvrdil Andrej Babiš na tiskové konferenci.

„Je to významný krok na cestě ke zplošťování křivky,“ přitakal Roman Prymula, přední český zplošťovač křivky, který dodal, že podle vývojového modelu bude díky povinnosti nosit ponožky sklon křivky výhledově zploštěn až o dva stupně.

Jak již bývá zvykem, nařízení vlády o nošení ponožek je dosti zmatečné. Ve vládním nařízení totiž jasně zní, že ponožky musí nosit každý občan, a to bez výhrad. Nejsou tedy uvedeny žádné výjimky, což poměrně dosti lidem ztěžuje život.

„O nohy jsem přišel před deseti lety při autonehodě. Na protézy nemám peníze. Díky nařízení vládě musím nosit ponožky nasazené na uších, protože si je nemám na co jiného navléknout. Na rukách je mít nemůžu, protože na těch mám už speciální ochranné rukavice, které mi ulehčují ovládat invalidní vozík,“ posmutněl pan Jiří Blažek, kterého vládní nařízení o nošení ponožek velmi trápí.

„Víme o tom a budeme to řešit. Plánujeme si udělat menší průzkum a následně provedeme rozšíření nařízení. Umím si představit výjimky v nošení ponožek například u lidí bez nohou nebo pokud se člověk chce jít vykoupat. Zvažujeme rovněž, že po vzoru roušek uvolníme povinnost nosit ponožky v autě, pokud jede člověk sám,“ slíbil Andrej Babiš, že se na vládní nařízení ohledně nošení ponožek ještě ve vládě podívají.

Koho však nařízení vlády vůbec netrápí, ba naopak, je František Montl, předseda svazu Buranů a Vidláků, který tvrdí, že nic lepšího se nemohlo stát.

„My ze svazu vládní nařízení kvitujeme s povděkem. Díky ponožkám v sandálech jsme spoustu let terčem posměchu od lidí, kteří si myslí, že mají patent na módu. My máme rádi ponožky v sandálech a velmi nás mrzelo, že se nám lidé smějí. To se teď změní. Teď budou ponožky v sandálech nosit všichni. Ještě, aby vláda nařídila všem nosit ledvinky a na hlavě mullety a karta by se obrátila úplně,“ zasnil se František Montl.

Jakkoliv je přání pana Montla na první pohled mimo realitu, u vlády se ukazuje, že možné je vše.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že Babiš s Vojtěchem rychle zapomínají, co slíbili.