Video placeholde

Český svaz deviantů a obšourníků se oficiálně distancoval od velikonočního videa premiéra Babiše

Existuje jedno čínské přísloví, které říká, že neštěstí chodí v páru. Nyní se ukázalo, že je to pravda. Jako by nestačilo, že lidi sužuje koronavirus, strach z budoucnosti, ze ztráty zaměstnání. Teď ještě navíc premiér Andrej Babiš natočil velikonoční video, které je tak úchylné, že se od něj na mimořádné tiskové konferenci distancoval samotný ředitel Českého svazu deviantů a obšourníků.

„My ze svazu deviantů a obšourníků nejsme samozřejmě žádní beránci. Máme ty své choutky a často jdeme těmto choutkám naproti. Pohybujeme se na hraně nejen morálky, ale i zákona, přičemž často tuto hranici překročíme. Ale i my máme svoji hrdost. I my máme své hranice. Video pana premiéra se v žádném případě neslučuje s morálními zásadami Českého svazu deviantů a obšourníků. Ač náš morální kompas nikam neukazuje a jen se jeho střelka alibisticky neustále točí dokolečka, tak po zhlédnutí toho videa museli i ti nejotrlejší z nás odvracet zrak. Jménem Českého svazu deviantů a obšourníků se od videa pana premiéra oficiálně distancuji a označuju ho za až moc úchylné pro náš svaz,“ prohlásil na mimořádné tiskové konferenci Roman Šlupička, ředitel Českého svazu deviantů a obšourníků.

To Spolek PP (podrážděných pipin) zašel ještě dál. Nejen že video premiéra Babiše odsoudil, ale chystá na Andreje Babiše i žalobu.

„Video, které premiér natočil a zveřejnil, je jasným návodem pro různé agresivní perverzní jedince, jak napadnout bezbrannou ženu. Je to muskulaturní přežitek z minulé doby, stejně jako pan premiér. Jak jinak si to máme vyložit? Andrej Babiš vysílá signál, že je zcela v pořádku schovat se za roh jako ten poslední ouchyla vedle z dědiny, tvářit se deviantně a posléze zezadu ženu napadnout. Já vím, že si pan premiér myslí, že když má u toho roušku, že posbírá plusové bodíky, ale tak to není. Na ženy se neútočí ani s rouškou,“ rozčiluje se paní Dagmar Bohoušová, zástupkyně ředitelky Spolku PP (podrážděných pipin), která v úterý ráno podala na Andreje Babiše jménem spolku žalobu.

Pokud dáme stranou žaloby a prohlášení různých spolků, tak velikonoční video Andreje Babiše má dopad i na běžný život spousty obyčejných lidí.

„Dcera náhodou viděla video pana premiéra a teď se bojí spát sama v pokojíčku. Má strach, že má pod postelí pana Babiše s rouškou. Vůbec nevíme, co s ní. Spí teď s námi s manželem v posteli. Do dětského pokoje ji nedostaneme,“ stěžuje si paní Alena, jejíž osmiletá dcera se bude z velikonočního videa premiéra Babiše dostávat zřejmě dlouho. A není sama.

„My teď doma synovi říkáme, že když bude zlobit, přijde pan Babiš s rouškou. To byste viděli, jak to funguje,“ pochvaluje si naopak pan Vladimír.

Jak je vidno, může mít video Andreje Babiše i pozitivní dopad. Podle všeho však převažují hlavně ta negativa.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, polská vláda zatím koronavirou krizi zvládá lépe než ta česká.