Roman Prymula - epidemiolog, náměstek ministra zdravotnictví

Roman Prymula - epidemiolog, náměstek ministra zdravotnictví Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Zeman udělí Prymulovi řád Zploštěného lva za celoživotní zplošťování křivky

Nejoblíbenější politik současnosti Roman Prymula, který zároveň není politik, nýbrž epidemiolog a náměstek ministerstva vnitra, obdrží 28. října státní vyznamenání. Alespoň to tvrdí prezident Miloš Zeman.

„Pan Prymula je aktuálně něco jako národní hrdina. Především jeho boj za zplošťování křivky je dechberoucí. Já osobně jsem tak monumentální zplošťování křivky doposud neviděl, a to jsem viděl již několik zplošťování křivek. Já jsem přesvědčen, že pan profesor Prymula udělal ze zplošťování křivky umění. Je úplná radost se na to dívat,“ pochvaloval si prezident Miloš Zeman.

Zemanovo rozhodnutí udělit Romanu Prymulovi řád Zploštěného lva kvitují nejen Zemanovi fanoušci, ale kupodivu i takzvaná Pražská kavárna, což nebývá zvykem. Prymula sjednotil společnost.

„Pan Prymula je hrdina. Jeho zplošťování křivky sledujeme s rodinou už dlouho a moc mu fandíme. Nikdy jsem tak hladké zplošťování křivky neviděl. Je to jako z jiného světa,“ rozplýval se blahem a nadšením pan Karel, který jako jeden z mnoha sleduje zplošťování křivky s němým úžasem.

„Jak nemám rád Miloše Zemana a myslím si, že to je zosobněná ostuda pro celou republiku, tak s tímto rozhodnutím souhlasím. Pan Prymula se zasloužil o zplošťování křivky víc než kdokoliv jiný. Je to jeho zásluha. Nepamatuji se, kdy naposledy někdo v Čechách takto důsledně zplošťoval křivku. Podle mě nikdo. Pan Prymula je vizionář,“ vysvětloval Zdeněk Ouřada z hnutí „Zeman je starej zahořklej dědek“, který tak poprvé v životě souhlasil s nějakým rozhodnutím Miloše Zemana.

Prymulovo zplošťování křivky samozřejmě neuniklo ani vedení české reprezentace, která hodlá Prymulu vyslat na podzim na mistrovství Evropy ve zplošťování křivek.
„Jsem přesvědčen, že po hubených letech máme konečně šanci na placku. Pan Prymula je talent, který se objeví jednu za generaci, ani to možná ne. Dalo by se říci, že je pan Prymula Jaromír Jágr ve zplošťování křivek. Pokud si pan profesor podrží formu až do podzimu, máme o mistrovi Evropy,“ věří předseda svazu zplošťovačů a ploštitelů Jan Zoubek, který zároveň vede i českou reprezentaci.

Zatímco Česká republika chystá s Prymulou na mistrovství Evropy dosáhnout úspěchu, který naše země nepamatuje, v Praze se chystá pro pana Prymulu další gesto díků.

„Chystáme sochu pana Prymuly, kterak na koni s mečem v ruce statečně zplošťuje křivku. Přípravy jsou v plném proudu. Minulý týden jsme odstranili sochu maršála Koněva, která bude v dohledné době nahrazena právě onou sochou pana profesora. Musíme se zasadit o to, aby příkladné zplošťování křivky nebylo zapomenuto,“ potvrdil Zdeněk Moučka, zastupitel Prahy 6, že socha pro pana Prymulu je již v procesu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Obrovský počet zemřelých v souvislosti s nákazou covid-19 v Itálii a Španělsku je je však smutnou realitou.