MATEŘSKÁ DOVOLENÁ jako start nové kariéry? Rozhodně, jak ukazují osudy sedmi statečných Češek

MATEŘSKÁ DOVOLENÁ jako start nové kariéry? Rozhodně, jak ukazují osudy sedmi statečných Češek Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Monika Hertlová, majitelka dvou kadeřnických salónů Funny Sassy
Zleva: Božena Řežábová, zakladatelka a ředitelka  projektu Gamee, a Petra Janíčková, zakladatelka a ředitelka pracovního portálu Pracezeny.cz
Zleva: Edita Berková, zakladatelka cvičebního programu Strollering, a  zakladatelka tréninkového projektu Jdu běhat Helena Suchomelová
Zleva: Magda Hájková, majitelka značky Mags Bags, a Darina Bitmanová, majitelka firmy Dadoos
4
Fotogalerie

Mocné mámy vládnou světu: Rodičovská dovolená jako start nové kariéry

Prát plíny, péct buchty, smejčit a čekat, až se manžel vrátí z práce? Tenhle koncept je pryč, dámy a pánové. Dnešní ženy na rodičovské dovolené jsou výkonnější, efektivnější, silnější, nápaditější a odvážnější než kdy dříve. A svou miminkem vynucenou „pracovní pauzu“ často využívají nikoli k háčkování dětských čepiček a ke kafrání nad kapučínem s kámoškami, ale k naplánování start-upu a k nástupu do zbrusu nové kariéry. Tomu fenoménu se říká POWER MATERNITY LEAVE a měli bychom s ním začít počítat.

Mateřská jako zdroj nové životní energie a start úžasné profesní kariéry? Proč ne, když při přebalování dostanete skvělý nápad, necháte si ho patentovat a po šestinedělí rozjedete byznys.

Téměř dvě třetiny absolventů českých vysokých škol jsou v posledních letech ženy a přes nedostatek míst v mateřských školách, neexistující systém státních jestlí, přes předsudky společnosti a leckdy pochybnosti žen samotných se čím dál tím víc Češek evolučně vyvíjí v živočišný druh homo kariérus.

V sedmi po sobě jdoucích dnech vám na www.reflex.cz představíme sedm českých podnikavých matek a jejich příběhy, jak jsme je zaznamenali při přípravě osmistránkového materiálu ve „vánočním dvojčísle“, posledním Reflexu v tomto roce.