Jamiroquai

Jamiroquai Zdroj: Marek Douša

Midnight Oil
Midnight Oil
Afro Celt Sound System
Colours of Ostrava 2017
Colours of Ostrava 2017
6
Fotogalerie

7 postřehů, které zjistíte jenom na ostravských Colours

Stejně jako se těšíte na ostravské Colours, přichází s třetím dnem touha být zase na cestě domů. Ale nakonec to dáte a v autě vás (tak po sto padesáti kilometrech) začne mrzet, že jste si včas nezajistili dostatek nahrávek z aktuálního ročníku, protože by nebylo špatné si je znovu poslechnout. Stejně tak při vzpomínání přijdete na dalši věci, které vám Colours dali:

1. I když jste plánovali jakýsi vlastní line up, nebylo ho možné z různých důvodů dodržet. Rozhodnete se tedy pro příště ještě lépe plánovat, ale nakonec budete stejně lítat od čerta k ďáblu, nachodíte dvacet kilometrů denně (plus nějaké další cestou k noclehárně) a všechno neuvidíte. Díky silnějšímu zvuku ale všechno uslyšíte a budete mít hlavu jako pátrací balon.

2. Nevěděl jsem, že politikům se říká Pokémoni. A že se s nimi hrají hry. Takže: Hra na chytání Pokémonů je v Dolních Vítkovicích mnohem snazší než v Karlových Varech. Zatímco ve Varech jsou skryti v hotelu Pupp a na golfových hřištích, tady se vyskytují ve vysokých koncentracích i mezi voliči. Snaží se chovat nenápadně, což neznamená, že občas nedostanou na budku. K hromadnému fotografování na toaletách letos nedošlo.

3. Prezentace sponzorů je úmorná, ale rozhodl jsem se věřit tomu, že i nutná. Navíc lze z některých reklamních letáků vyrobit poměrně jednoduše filtry do balených cigaret.

4. I když máte své oblíbené hudební publicisty a celý rok věříte jejich referování o událostech z hudebního světa, tady se snadno přesvědčíte, že váš pohled na věc může být často hodně rozdílný. Může to být proto, že je během koncertu vidíte v prostoru BeerStage nebo třeba i proto, že od prvního rozhovoru na místě vědí, který interpret/ka bude nejlepší. Nakonec taky je!

5. Všichni už umějí hrát.

6. U každého stánku se raději vždycky přesvědčte, kolik stojí zboží, které si chcete koupit. Na druhou stranu na ten donut za stovku nikdy nezapomenu. Připadal jsem si potom celou dobu jako hodně hřešící Homer Simpson.

7. Když přijedete na Colours, nepřijedete do Ostravy. Prohlédnout si město prostě není kdy, a tak se při nejlepší vůli dostanete nejdál na Stodolní. Na Ostravu si prostě musíte udělat čas jindy. Udělejte to brzy.