Zdroj: Martin Straka

Monkey Businness
Caro Emerald
Monkey Business
Ve čtvrtek začal další ročník jednoho z nejznámějších tuzemských hudebních festivalů Colours of Ostrava.
Mika
12
Fotogalerie

Colours of Ostrava: Fesťák do každého počasí

Za těch patnáct let, co se Colours konají, se ostravský festival vyšplhal na více než čtyřicet tisíc návštěvníků ročně. Užil si dny na výsluní a v úmorném vedru i v nekončícím dešti. Ze Stodolní (kam se zábava po nocích i teď často vrací) se přesunul na Slezskoostravský hrad, aby nakonec zakotvil v areálu Dolních Vitkovic. Díky poslednímu místu se návštěvníkům otvírá nesčetně možností, ať se zrovna lámou teplotní rekordy, nebo je venku tak hnusně, že by ani psa nevyhnal. Na Coloursech se však fesťákomilci vyženou sami a dobrovolně. Protože…

... i vedro tady uhasí

A samozřejmě, že točeným a chlazeným. S Kofolou není co řešit a "Radka" vám natočí na každém rohu. Když přijde na nejhorší, necháte se pokropit od hasičů nebo se schováte tam, kde je dobře pořád. V prostorách Gongu, ať si tady zajdete na kafe, koncert, divadlo či na velkou, nebo v místním vinném sklípku, kde platí staré dobré pořekadlo – v zimě hřeje, v horku chladí.

Umělý déšť, přirozená radostUmělý déšť, přirozená radost|Martin Straka

... mezi kapkami deště je radost křepčit

Tak když odložíte bílé conversky a hodobóžové přehozy, natáhnete gumáky (jestli budou od Hilfigera nebo z Bauhasu, se nehledí) a nasoukáte se do pláštěnek či odpadkových pytlů, pak vám mokro jen tak nebude. A jestli vám i tak začne místy zatejkat, pak není lepšího řešení než se opět schovat do sklípku, vyvézt se na nejvyšší kávu v areálu do Bolt Café nebo navštívit některou z avizovaných besed v Music Alarm Stage. A když se do nich zapojíte aktivněji, věřte, že takový JXD nebo náš šéfredaktor z vás veškerou dešťovku vyždímají.

Deštivá sobota na ostravských ColoursDeštivá sobota na ostravských Colours|Martin Straka

... mlhu rozeženou chytrými technologiemi

Že je mlha tak hustá, že by se dala krájet a nedohlédnete skrz ní ani na pódium? Pak stačí skočit ve čtvrtek večer na hlavní stage, kde ji svým řezavým hlasem a hitovkou Lost on You naporcuje americká zpěvačka LP. A nebo si pro jednou bez ironických narážek stoupněte za někoho se smartphonem nad hlavou. Když se všichni, co rádi veškeré koncerty natáčí, pečlivě zařadí za sebe, pak se třeba obraz z pódia řetězově z displeje na displej dostane až do vaší řady tam bůhvíkde za zvukařem.

A když bude zima, pak není nic snazšího, než zalézt do houfu - přece jen v kotli bývá vždycky teplo. A že letos do něj pořadatelé mají čím přitopit.

Do začátku festivalu ještě sice zbývá jen pár dní, ale můžete zatím zavzpomínat na minulé ročníky:

Vše o Colours of Ostrava 2017 najdete zde >>>