Dechberoucí Singapore

Dechberoucí Singapore Zdroj: Polskie Linie Lotnicze "LOT" Spółka Akcyjna

První zastávka v Asii? Objevte Singapur

Chcete zahájit svou cestu do hlubin asijského kontinentu? Začněte jedním z nejnevšednějších a nejinspirativnějších míst - Singapurem, kterému se často říká dveře do Asie. Proč to stojí za to a jak se tam dostanete? Zjistěte více!

Singapur - překvapení na každém kroku! Proč se o Singapuru často říká, že je to jedno z nejzajímavějších míst na světě? Začneme tím, že je to zároveň město, stát a ostrov. Pojí se s ním také zajímavá legenda o Merlionu, tedy nestvůře s hlavou lva a trupem ryby. Podle pověsti několikrát zachránil společenství obývající současné území Singapuru. 

Z vděčnosti ho obyvatelé  prohlásili svým patronem - proto se také Singapuru říká město lva (simha - lev a pura - město). Tento asijský stát se dále vyznačuje skutečnou kulturní směsicí. Jsou v něm cítit vlivy čínské, indické, malajské ale i evropské kultury. V současnosti v Singapuru žije více než 5,5 mil. obyvatel (etnicky různorodých). Zajímavé je, že ve městě lva platí několik úředních jazyků, např. mandarínština, angličtina a malajština. Různorodost mu dodává jinde nevídanou atmosféru. Vše dokonale doplňuje přítomnost nejmodernějších technologií zakomponovaných do asijské tradice. Za zmínku také stojí, že Singapur je jedním z nejbezpečnějších míst na světě. Je to místo z budoucnosti, které můžete vidět už dnes! 

Kdy letět do Singapuru? 

Výjimečnost tohoto místa potvrzuje také jeho atraktivní lokalizace. Singapur leží v jihovýchodní Asii (137 km severně od rovníku). Díky tomu se tam nerozlišují roční období - teplota kolísá od 25 °C až po 33 °C, při poměrně vlhkém vzduchu. Jeho pobřežní čára měří 190 km, na severu ho od Malajsie oddělují vody Johorského průlivu a na jihu Singapurský průliv od Indonésie. Zde stojí za zmínku, že v pobřežních vodách často rostou korálové útesy, což jim dodává výjimečnou atraktivitu. Kdy tedy letět do Singapuru? Díky úžasným klimatickým podmínkám je to ideální místo, které můžete navštívit bez obav o počasí kdykoliv chcete. 

Singapur, neboli místo pro všechny!

V Singapuru se nachází sídlo APEC, zároveň je členem takových organizací jako Světová obchodní organizace, Asijská rozvojová banka, Mezinárodní banky pro rekonstrukci. To vše z něj činí druhý (po Japonsku) nejrozvinutější stát v Asii. Je to také jeden z největších přístavů na světě. Neustálé investice do inovací a moderních technologií mají výrazný vliv na rozvoj v mnoha odvětvích nejen v asijském regionu, ale po celém světě. Proto je také Singapur místo, kde se bude cítit dobře každý člověk. Ovšem jeho výjimečnost znamená také velkou otevřenost a celou řadu atrakcí pro všechny - proto je to místo, které  se hodí pro výlet s rodinou nebo jen ve dvou.Co ve městě lva stojí za vidění? Svou cestu začněte na nejcharakterističtějším místě, tedy Marina Bay (zároveň jde i o finanční centrum) - jde o dechberoucí krajinu obklopenou futuristickou architekturou. Pokud vás zajímá historie a kultura Singapuru, je skutečnou perlou National Museum of Singapore. Jestli chcete pocítit opravdovou atmosféru a mísení kultur ve městě lva, rozhodně navštivte Chinatown (kolébka čínské kultury), Arab Street (kultura Blízkého východu) a Little India (to je rozhodně nejbarevnější ulice v Singapuru).

Za návštěvu také stojí:

  • Gardens by the Bay
  • S.E.A Aquarium
  • Singapurský gurmánský festival (festival, který se koná každý rok na přelomu července a srpna)

Singapur – jak se tam dostat?

Poznejte letiště Changi Nejlepší řešení bude samozřejmě letadlo! Tím spíše, že Polské aerolinky LOT nabízejí přímé spojení z Varšavy (Chopinovo letiště) do Singapuru (letiště Changi). Jak se dostat z České republiky do Polska? I v tomto případě bude optimální způsob letadlo - Polské aerolinky LOT nabízejí přímé spojení z Prahy do Varšavy. Let z hlavního města Polska do Singapuru trvá necelých 15 hodin. Spoje jsou obsluhovány jedněmi z nejmodernějších letadel na světě - Dreamlinery. Díky tomu můžete počítat s nejvyšším komfortem a pohodlím během cesty na asijský kontinent. Samozřejmě v závislosti na preferencích si můžete vybrat jednu ze tříd počínaje LOT Economy Class přes LOT Premium Economy a konče LOT Business Class. Cestu z Varšavy zakončíte na tzv. první zastávce v Asii - letišti Changi. Je to jedno z 5 nejdůležitějších letišť na asijském kontinentu.

Proč první zastávka? Protože letiště Changi díky dokonalému spojení s jinými asijskými státy představuje skvělé místo pro další cestu. Z letiště Changi doletíte např. do Indie, Číny, Japonska, Thajska, Indonésie, Malajsie, ale i do Austrálie nebo na Nový Zéland. Díky mnoha atrakcím (např. dětské hřiště, výlety do Singapuru zdarma) se z času čekání na přestup stane opravdové potěšení. Na závěr se vyplatí zmínit, že letiště Changi každý rok odbaví více než 55 mil. cestujících. 

Chcete být další a objevit už dnes Singapur a zahájit svou cestu do hloubi Asie? Letenky na přímý let z Varšavy do Singapuru jsou dostupné např. na stránkách www.lot.com.