Napadení často končí infikací počítačů vyděračským softwarem...

Napadení často končí infikací počítačů vyděračským softwarem... Zdroj: Facebook

Hackeři ohrožují automobilový průmysl, kradou citlivá data firem a dožadují se peněz

Podle varování amerických úřadů se hackeři v posledních letech stále více zaměřují na automobilový průmysl, kde kradou citlivá data a požadují za ně peníze. FBI měl v nedávné době varovat několik společností podnikajících v automobilovém průmyslu před hrozícími útoky. Hackeři zaměřili na společnosti v automobilovém průmyslu již koncem minulého roku a počet jejich útoků stále stoupá.

Napadení často končí infikací počítačů vyděračským softwarem, neoprávněným přístupem k datům a prolomením různých databází, ze kterých bývají odcizeny osobní, informační a identifikační údaje.

Zpráva FBA sice neuvádí, které společnosti byly útokem zasaženy, detailně však specifikuje několik nejčastějších metod. Hackeři například využívají počítače, které cíleně zkouší různé kombinace uživatelských jmen a hesel. A to tak dlouho, dokud nenajdou správnou kombinaci. K populárním útokům však patří i e-maily cílené na zaměstnance, které je nutí stahovat nebezpečný software. Řada z těchto útoků navíc měla být úspěšná, díky čemuž získali útočníci přístup do několika e-mailových účtů v různých automobilkách.

Více se dočtete v článku na Auto.cz >>>