Silnice Kabelín, Zápy, Praha-Východ

Silnice Kabelín, Zápy, Praha-Východ Zdroj: vymoly.cz

Nejhorší díry České republiky. Silniční anketa má letos nového vítěze

Žebříček nejhorších děr na silnicích v ČR není novým projektem. Za projektem, který funguje také jako pomocná iniciativa k opravě zničených cest, stojí pojišťovna Generali. Nyní se ve společnosti oddělení BESIP Ministerstva dopravy konal již 8. ročník této ankety.

Letos se na prvním místě objevuje úplně nový vítěz, ačkoliv se jedná o nechvalně známý úsek mezi řidiči. Za cestu s nejhorším výmolem byla označena silnice v obci Lhota Rapotina na Blanensku. V anketě letos hlasovalo přes 100 tisíc lidí. Zmíněný úsek již byl přitom nahlášen i v ročníku 2013, kdy jistý hlasující okomentoval díry jako „Dva výmoly podobné spíše výkopu!“.

Na jaře 2018 byl úsek provizorně opraven. Stejně tak nyní na podzim. I přes opakované dočasné opravy hlasující rozhodli o tom, že si neustále „polepená“ silnice zaslouží prvenství. Celkově během letošní ankety motoristé upozornili na skoro tisícovku úseků, které vyžadují opravu. Přes 38 % z nich se už přitom renovace dočkalo. „Proti loňským 34 % tak jde o pozitivní navýšení,“ zmínil Jan Marek z pojišťovny Generali.

Odkud řidiče hlásí nejvíce zničených silnic? Jak projekt funguje? Kompletní žebříček nejhorších děr najdete na autorevue.cz >>>