nahoru

Proč jíst čokoládu s kaviárem?

Darina Křivánková1. října 2015 • 00:15
Za otce tzv. food pairingu je označován šéfkuchař Heston Blumenthal
Za otce tzv. food pairingu je označován šéfkuchař Heston Blumenthal
• foto: 
Profimedia.cz

Karamel se solí, losos s bílou čokoládou, nebo káva s česnekem? Zní to brutálně, ale neobvyklé chuťové kombinace nejenom že ve světě frčí, ale mají pro svou existenci i exaktní podklad. To, že spolu ladí potraviny, jež bychom na jeden talíř dobrovolně nikdy nedali, není výmysl šéfkuchařů, kteří nevědí, co roupama, ale výsledek seriózního vědeckého bádání.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku