nahoru

Květák vrací úder

Darina Křivánková24. září 2015 • 00:15
Květák patří mezi zeleniny, které na současné výsluní přivedl zájem o pokrmy bez lepku. Není naopak doporučován lidem trpícím dnou.
Květák patří mezi zeleniny, které na současné výsluní přivedl zájem o pokrmy bez lepku. Není naopak doporučován lidem trpícím dnou.
• foto: 
Profimedia.cz

Vedle smaženého sýra býval smažený květák dlouho jedinou hospodskou úlitbou vegetariánům. A pamatujete na jídlo zvané „květák jako mozeček“? Odpudivá šlichta imitovala šedou kůru mozkovou velmi věrně – jídlo tak trochu z hororu bývalo stálicí školních jídelen. Pak tu byla ještě smrdutá květáková polévka… Na větší scénu a k větším rolím se květák většinou nedostal. Až teď.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku