Květák patří mezi zeleniny, které na současné výsluní přivedl zájem o pokrmy bez lepku. Není naopak doporučován lidem trpícím dnou.

Květák patří mezi zeleniny, které na současné výsluní přivedl zájem o pokrmy bez lepku. Není naopak doporučován lidem trpícím dnou. Zdroj: Profimedia.cz

Květák vrací úder

Vedle smaženého sýra býval smažený květák dlouho jedinou hospodskou úlitbou vegetariánům. A pamatujete na jídlo zvané „květák jako mozeček“? Odpudivá šlichta imitovala šedou kůru mozkovou velmi věrně – jídlo tak trochu z hororu bývalo stálicí školních jídelen. Pak tu byla ještě smrdutá květáková polévka… Na větší scénu a k větším rolím se květák většinou nedostal. Až teď.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!