nahoru

Letní džem session

Darina Křivánková 9. července 2015 • 00:15
Zavařovat můžete s cukrem i solí. Hlavní je, že se do toho vůbec pustíte. Jako Blanka Milfajtová.
Zavařovat můžete s cukrem i solí. Hlavní je, že se do toho vůbec pustíte. Jako Blanka Milfajtová.
• foto: 
Profimedia.cz

Dřív jsme si doma dělali marmelády z nouze, dnes je děláme, abychom si dokázali, že žijeme kvalitně. Že nám záleží na tom, co jíme, že sklízíme a zpracováváme, nejen spotřebováváme… Že se k zavařovací činnosti umíme postavit, že nejsme kopyta… Jenže už vlastně (z rozhodnutí EU) neděláme marmelády, ale „jen“ džemy, zavařeniny či rosoly. Legislativně je v tom rozdíl, ale na kvalitu obsahu sklenky s ovocným produktem má vliv něco docela jiného.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku