Jak špekatý může být špekáček? | Reflex.cz
nahoru

Jak špekatý může být špekáček?

Darina Křivánková7. května 2015 • 00:15
Vyplatí se sáhnout po výrobku označeném žlutomodrým logem „zaručená tradiční specialita“.  Tyhle špekáčky jsou vázané provázkem a je v nich málo vody.
Vyplatí se sáhnout po výrobku označeném žlutomodrým logem „zaručená tradiční specialita“. Tyhle špekáčky jsou vázané provázkem a je v nich málo vody.
• foto: 
Pavel Hofman

Názvosloví v uzenářství není žádná legrace pro lingvisty, mezi špekáčkem a buřtem je dramatický rozdíl. Minimálně v tom, kolik masa si z obchodu skutečně odnesete a následně sníte. Když už nezbytně nutně potřebujete něco napichovat na klacek a opékat nad ohněm, tak jedině špekáček.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 1 Kč měsíčně


Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější