nahoru

Mozzarella a ricotta

Darina Křivánková12. června 2014 • 00:15
Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej – italská gurmetská trikolóra zvaná caprese stojí výhradně na kvalitě surovin
Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej – italská gurmetská trikolóra zvaná caprese stojí výhradně na kvalitě surovin
• foto: 
Archív

Není to tak dávno, jen pár měsíců, co archeologové objevili patrně nejstarší sýr na světě. Ulpěl na tvářích mumií v čínské poušti Taklamakan, prý může pocházet z doby 1650 let před Kristem. O sýrech se sice říká, že čím starší, tím lepší, ale tohle už je možná příliš.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku