nahoru

Loučení se zimou

Pavel Maurer 11. března 2010 • 06:00
V Novém Boru je součástí restaurace sklářská dílna. Pozorovat mistry skláře při je unikátním zážitkem
V Novém Boru je součástí restaurace sklářská dílna. Pozorovat mistry skláře při je unikátním zážitkem
• foto: 
Archív Ajeto

Před rokem mi kamarádi přivezli jako dárek z italských Dolomitů jejich nejoblíbenější sjezdovkový doping – bombardino. Vaječný „liqouere“ plný cukru, vajec, alkoholu, mléka, rumu a aromatizovaných barviv. Teprve letos o víkendu jsem spolu s nimi dostal odvahu jej konečně slavnostně otevřít a málem nás nápor sladkých kalorií zabil. To se fakt nedá pít doma v teple, ale jedině na vysokých kopcích, kde je člověk vylyžovaný, unavený, trochu zmrzlý a potřebuje rychle „nakopnout“ druhý motor. Pak je to docela fajn.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku