nahoru

U konce s dechem

Adéla Knapová15. října 2015 • 00:15
U konce s dechem
foto: © Kubinska & Hofmann

V Saaldorfu v podhůří Alp se ve vyhlášeném místním hostinci Mayrwirt na konci týdne scházejí u večeře starousedlíci. Grilované bílé klobásky, preclíky s hnědou omáčkou, šťouchané bram­bory s cibulí a šnyt­líkem, pivo. Nad Saaldorfem voní hnůj, krávy a jablka. Jen kousek odsud, u hraničního mostu s Rakouskem a Ně­meckem, dobrovolníci v rukavicích a rouš­kách rozdělují chléb, čaj a přikrývky desítkám nových migrantů v přestup­ním uprchlickém táboře…

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku