Aplikace týdne: Vážný zájem. Cellista Tomáš Jamník, neúnavný propagátor domácích koncertů, oznámil na Facebooku spuštění aplikace Vážný zájem, která dokáže propojit všechny zájemce o domácí muzicírování. Po registraci vyplníte vlastní profil, ať už jste pořadatel, hráč, nebo posluchač. Objevíte se tak na mapě a okamžitě uvidíte, kdo ve vašem okolí má také „vážný zájem“. Pak už stačí rozkliknout konkrétní profil a napsat přívětivou zprávu. Některé z koncertů jsou soukromé, na ty veřejné je možné rezervovat si místo.

Aplikace týdne: Vážný zájem. Cellista Tomáš Jamník, neúnavný propagátor domácích koncertů, oznámil na Facebooku spuštění aplikace Vážný zájem, která dokáže propojit všechny zájemce o domácí muzicírování. Po registraci vyplníte vlastní profil, ať už jste pořadatel, hráč, nebo posluchač. Objevíte se tak na mapě a okamžitě uvidíte, kdo ve vašem okolí má také „vážný zájem“. Pak už stačí rozkliknout konkrétní profil a napsat přívětivou zprávu. Některé z koncertů jsou soukromé, na ty veřejné je možné rezervovat si místo. Zdroj: Archív

Citát týdne: „Jsem nevidomý, ale na tomto místě chci říct, že nejsem slepý.“ Demonstrace Milion chvilek pro demokracii na pražském Václavském náměstí v úterý 4. června se zúčastnil také zpěvák Mário Bihári. Tato slova pronesl před tím, než zazpíval písničku Pravda víťazí od Tublatanky.
Výrok týdne: „Na Metronome se strašně těšíme! Hrají tam Kraftwerk svou speciální 3D show, viděl jsem je v Royal Albert Hall a bylo to úchvatné. Víte, myslel jsem si, že to mají všechno nahrané, ale zdá se, že hrají naživo, což je neuvěřitelné. To bude tedy noc! Navíc Praha je krásná. Moje sestra za námi dokonce přiletí z Glasgowa. Po pravdě, je to datum, na které se z letní sezóny těšíme nejvíc.“ Metronome Festival startuje už příští pátek, 21. června. A těší se na něj i Bob­by Gillespie (Primal Scream). Alespoň to řekl Lidovým novinám.
Vtip týdne (PODLE MARKA DOUŠI): Překlad jednotlivých popisků k jednotlivým vlajkám, které nakreslil Francouz Cambon, asi není potřeba, s praporky se můžeme i bez něj identifikovat velmi snadno. Bejvávalo, že bych volil Evropu pivní, ale dneska se jasně kloním k té úplně poslední variantě. Hvězdné nebe nade mnou...
Báseň týdne:  Je šťasten ten, kdo v bludu žije a nedozví se ani v stáří že svět se točí kolem pyje a místo slunce kunda září  Toto úsporné a hluboce pravdivé čtyřverší pochází z Básní Jiřího Háska Krchovského a je součástí Knihy O, zásadního svazku Karla Utteho a Nely D. Astonové, jejichž iniciály jen shodou okolností tvoří odpověď na smysl života. Knížka právě vydaná nakladatelstvím Dybbuk sumarizuje to nejzásadnější z Knihy o kundě, Knihy o čuráku, Knihy o mrdání, Knihy o prdeli a Knihy o hovnu. Jde o lechtivé, vášnivé, sexy ukázky z krásné literatury, od anonymních lidových tvůrců přes Apollinaira, Baudelaira a Boreckého po Freuda nebo Holana, s aktuálními ilustracemi vyhlášených českých výtvarníků (Grus, Jerie, Chalánková, ­Kakalík atd.).
10
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!