Tomáš Březina: Lidem se masívně vtlouká do hlavy, že naše ekonomika šlape a jediným problémem jsou nízké platy a otročení Západu.

Tomáš Březina: Lidem se masívně vtlouká do hlavy, že naše ekonomika šlape a jediným problémem jsou nízké platy a otročení Západu. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Máme fakticky patnáct „vlád“, které nic nevytvářejí, v jejich barácích protečou ohromné peníze, spousta se jich prošustruje. K čemu takový aparát potřebujeme? I ministerstev by nám stačilo osm.
Z ODS jsem odcházel kvůli „Sarajevu“, ale kdyby tehdy vládli současní politici, nechci si ani představit, jak by to tu dneska vypadalo
Tomáš Březina je český podnikatel, absolvent ČVUT, majitel a zakladatel firmy Best, která vyrábí betonové prvky. Na českém trhu je zcela dominantní. Za své podnikání získal několikrát ocenění, mj. se v roce 2007 stal Podnikatelem roku ČR. V letech 1996–1998 byl poslancem za ODS, odkud odešel a na poslanecký mandát rezignoval. V roce 2013 se měsíc před volbami rozhodl odejít z čela středočeské kandidátky ANO 2011. Je ženatý, má tři děti, jeho manželka je lékařka.
3
Fotogalerie

Musíme víc vyrábět, méně žrát

Máte-li před domem chodník složený z typických betonových dílků, vyrobila je jeho firma. Souhlasí s Babišovým výrokem, že stát se musí řídit jako firma. TOMÁŠ BŘEZINA (62) je úspěšným podnikatelem, podvakrát v uplynulých třiceti letech vstoupil do politiky. Košem však dal jak ODS (kvůli „Sarajevu“), tak hnutí ANO (kvůli extrémnímu marketingovému populismu). Nejsme podle něj žádní ekonomičtí tygři, jak nám namlouvají. Je to lež.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!