nahoru

Chvála domácích zabijaček

Darina Křivánková 14. února 2019 • 04:30
Na začátku je prase, na konci jitrnice, jelita, tlačenka. Mezi tím spousta pozoruhodného řemesla.
Na začátku je prase, na konci jitrnice, jelita, tlačenka. Mezi tím spousta pozoruhodného řemesla.
• foto: 
Darina Křivánková

V Česku se za rok udělá asi tak 350 tisíc domácích zabijaček. Když si vezmeme, že jedno prase má před porážkou průměrně něco přes sto kilo, není to zas tak malá masná produkce. Vepř se navíc spotřebuje takřka z 80 procent, odpad není tak velký jako třeba u hovězího dobytka. A právě zabijačka je dokonalá ukázka toho, jak zvíře vytěžit na maximum.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku