nahoru

Káva s napínavým příběhem

Darina Křivánková 4. října 2018 • 04:30
Arhuakové pěstují a sklízejí kávu v pohoří Sierra Nevada po staletí stále stejně – ručně a bez chemie
Arhuakové pěstují a sklízejí kávu v pohoří Sierra Nevada po staletí stále stejně – ručně a bez chemie
• foto: 
Alena Antonovičová

U spousty potravin narazíme na označení „s příběhem“. Skoro každý kus jídla má dnes svůj příběh, ale když na něj dojde, nebývá moc napínavý: zemědělec cosi vypěstoval, sklidil, zpracoval, prodal, někdo to koupil a snědl. Občas se ale vyloupne příběh, který dá jídlu skutečně další rozměr. Jako třeba ten o kávě z pohoří Sierra Nevada v Kolumbii.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku