GUSGUS. To, co se amatérskému fotografovi povede skoro vždy („něco mi roste z hlavy“), je potřeba pro profesionální použití dlouho připravovat. S těmihle Islanďany to byl double trouble, protože při první seanci zjistili, že mají stejné kostýmy jako na minulé Blackově fotce. Vyplatilo se – výsledek je tak dobrý, že kapela vážně uvažuje o jeho použití na obalu svého dalšího alba. Naši milí Andy Warholové severu.

GUSGUS. To, co se amatérskému fotografovi povede skoro vždy („něco mi roste z hlavy“), je potřeba pro profesionální použití dlouho připravovat. S těmihle Islanďany to byl double trouble, protože při první seanci zjistili, že mají stejné kostýmy jako na minulé Blackově fotce. Vyplatilo se – výsledek je tak dobrý, že kapela vážně uvažuje o jeho použití na obalu svého dalšího alba. Naši milí Andy Warholové severu. Zdroj: Roman Černý

AMBER GALLOWEY GALLEGO. Americká tlumočnice do jazyka neslyšících nepřehlédnutelně vytvořila nové umění. Byla vidět jak na velkých pódiových obrazovkách, tak při diskusi na Meltingpotu.
NATHALY CHARRIA. Je zjevné, že Nathaly je kreativní osoba. Kurátorská expertka a empirická režisérka přednášela na Mel­ting­potu. Focení s ní bylo eruptivní, bezprostřední a bez manýr, přitom běžně spolupracuje s hvězdnými jmény (například Davidu Lynchovi designovala Red Room). Celý festival chodila oblečena v modelech tuzemských designérů (zde tylový top Pavel Brejcha, podprsenka Paon, kalhoty Aucut, prsten ShitHappens).
VOJTĚCH DYK A JOSEF BUCHTA (bandleader B-SIDE BANDu). Vojta letos na festivalu dvakrát odsloužil Bernsteinovu Mši v Gongu, řečnil na diskusním fóru Meltingpot a zpíval na hlavní scéně se skupinou B-Side Band. Banány jsou důležitým zdrojem minerálů, stopových prvků a mnoha vitamínů.
AURORA. Tahle norská polární liška miluje šerý a chladný les. Ve festivalovém areálu Dolní oblasti Vítkovice se cítila v pohodě, s tím, že „to je taky les, akorát z jiného materiálu“. Při photo session vzpomínala na Colours před dvěma lety, radovala se z tehdejší Blackovy fotky a byla rozevlátá stejně jako posléze na pódiu.
KING KHAN AND THE SHRINES. Ke konci prvního večera rozhodně stálo za to dojít místo pod hlavní pódium až na Full Moon Stage, kde řádil tento excentrický kanadský Ind se svou neméně šílenou kapelou. Další z Blackových kamarádů na focení přiběhl hned po esemesce, která mu připomněla jeden dávný mejdan v Berlíně. Modelka dole je vokalistka a King Khanova dcera, model vlevo je slepý průvodčí (jediný hrál naprosto nevzrušeně), další tři se na show převlékli zřejmě za netopýry (taky tak při hraní poletovali až mezi lidi, a dokonce na přilehlé konstrukce vysokých pecí). Mistr osobně neměl tolik kostýmů jako Grace Jones, ale pár jich vystřídal, přičemž mě nejvíce zaujala vizáž Muž v opičím oblečku. Prostě nářez, Lou Reed a James Brown na společném tripu. Tak vypadá opravdový Hotel Transylvania.
15
Fotogalerie

Black a jeho colours

Snahu napsat nebo vyfotit něco objevného na každém dalším ročníku Colours of Ostrava má asi každý novinář. Jen jeden ale už pěknou řádku let dělá to co nikdo jiný. Fotograf Roman „Black“ Černý pro Reflex v zákulisí portrétuje vystupující umělce a hosty. Projděme se galerií unikátních momentek, jež vznikly v Dolní oblasti Vítkovice mezi minulou středou a nedělí v místech, kam se normální smrtelník nedostane.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!