Dva Moraváci vyrábějí ve volném čase nejlepší chilli omáčku na světě

Dva Moraváci vyrábějí ve volném čase nejlepší chilli omáčku na světě Zdroj: Ondřej Szollos

Začínali doma výrobou omáček pro sebe a další nadšence do chilli, dnes mají profesionální výrobnu
Některé chilli papričky jsou tak pálivé, že i samotná manipulace s nimi může být zdraví ohrožující, a tak respirátory a případně ochranné brýle jsou nutnou výbavou
Základ omáčky je hotový, teď s ním do hrnce, který už míchá a vaří sám
Velkým pomocníkem je i plnič láhví. Ani tak není manipulace s horkým obsahem tekoucím do skla snadná.
Etikety jako tečka na závěr. Protože zatím mají jen jednoho zaměstnance a často dál sami „vaří“, ruční výstupní kontrola každého kousku je zaručena.
5
Fotogalerie

Někdo to rád ostré

Obchodník ve strojírenství Richard (37) a počítačový odborník Jan (37) mají rádi chilli papričky. Z lásky k nim a k dobrému jídlu si začali omáčky a dresinky s chilli sami vyrábět. Dnes se jejich výrobky pyšní medailemi z nejprestižnějších světových gastronomických soutěží, včetně ceny pro nejlepší BBQ omáčku na světě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!