nahoru

Bodlák s dobrým srdcem

Darina Křivánková5. dubna 2018 • 04:30
Většinu artyčoku je třeba obětovat, to skutečně chutné se skrývá uvnitř
Většinu artyčoku je třeba obětovat, to skutečně chutné se skrývá uvnitř
• foto: 
Profimedia.cz

Vybavuju si tu scénu naprosto přesně. Vydržela jsem ji totiž sledovat pěkně dlouho. V zastrčené benátské uličce u jednoho z mostů přes kanál seděl na rozvrzané stoličce děda a loupal artyčoky. Malým a zjevně dost ostrým nožíkem to zvládal několika dobře nacvičenými tahy. Hromada oloupaných lístků a slupek před ním utěšeně rostla a v míse přibývalo jedno vydobyté artyčokové srdíčko za druhým.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku