nahoru

Jak se zahřát jídlem

Darina Křivánková 15. února 2018 • 04:30
Krémová polévka zahřeje. Když do ní přidáte zázvor a chilli, její zahřívací účinek se bude blížit samovznícení.
Krémová polévka zahřeje. Když do ní přidáte zázvor a chilli, její zahřívací účinek se bude blížit samovznícení.
• foto: 
Profimedia.cz

Selský rozum radí jíst v zimě jídla teplá a v parném létě naopak ta lehčí a připravená za studena. Tohle skutečně funguje, ale zahřát se lze nejen horkou polévkou, záleží i na tom, jakou surovinu do ní dáte. Potraviny se totiž dělí – kromě jiného – na ty zahřívací a ochlazující.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku