Nedivím se tomu, že „krátkou paměť“ mají i vzdělaní lidé. Vzdělání zdaleka není totéž co charakter či politická orientace a toto nedorozumění nás provází celými moderními dějinami.

Nedivím se tomu, že „krátkou paměť“ mají i vzdělaní lidé. Vzdělání zdaleka není totéž co charakter či politická orientace a toto nedorozumění nás provází celými moderními dějinami. Zdroj: Marek Douša

Krátká paměť

Dobrý den, pane doktore,
jsem zděšená z toho, jak krátká je lidská paměť. I já si myslím, že se máme „sakra“ dobře! Štve mě, že mám e-maily zahlcené velmi dobře propagandisticky propracovanými prokomunistickými a proruskými zprávami. Podle nich se všechno zlo rodí na Západě, my hlupáci, co to odmítáme, jsme zmanipulovaní a hloupí „PRAVDOLÁSKAŘI“. Tento názor mají i lidé s vysokým vzděláním a to je to, co mě děsí. Myslím si, že tato propaganda má za úkol rozdělit společnost, a to se jí daří. Důvodů k nespokojenosti je jistě stále dost, ale vracet se zpátky a velebit komunistický režim a s tím spojené „výhody“ mi připadá naprosto nepřijatelné. Vždyť komunisté, hlavně ti ruští, mají na svědomí milióny lidských životů a to se bohužel málo zdůrazňuje.
Děkuji za odpověď, Eva Brožová.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!