Předmětem pozornosti velké části společnosti je jednání volených prezidentů, jež je často poměřováno se standardem psychické normality.

Předmětem pozornosti velké části společnosti je jednání volených prezidentů, jež je často poměřováno se standardem psychické normality. Zdroj: Marek Douša

Časné varovné příznaky

Vážený pane profesore,

zajímalo by mne, zda odborník podle přístupu jednotlivce ke svým povinnostem dokáže usuzovat na počínající duševní poruchu. Mám na mysli předběžné podezření bez podrobného vyšetření, které by však odůvodňovalo následné vyšetření komplexní. V případě takového podezření je zaměstnanec povinen se podřídit příkazu zaměstnavatele k podrobnému vyšetření? Na TV přenosu z jednání pana prezidenta Zemana s premiérem dne 4. 5. 2017 se zdálo, že pan prezident se neorientuje ani v avizovaném předmětu jednání, ani v denním čase. Zjevně neměl ani sílu vyslechnout kompletní vyjádření premiéra a svého handicapu, že nedokáže řádně vykonávat svou funkci, si nejspíš ani není vědom. Je jisté, že prezidentská funkce je velice náročná, pan prezident má svůj věk a spoustu zdravotních obtíží, takže i jeho psychické síly jsou velice zatíženy. Předem děkuji za informaci a jsem s pozdravem, K. L. (prosím, nezveřejňovat mé jméno a kontakt)

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!