Když se rodina rozpadne, většinou  propukne spor o děti. Novinkou  posledních letech je rozhodnutí  soudu o střídavé péči.

Když se rodina rozpadne, většinou propukne spor o děti. Novinkou  posledních letech je rozhodnutí soudu o střídavé péči. Zdroj: Marek Douša

Střídavá péče?

Dobrý den, pane profesore. Dnes se mi se zpožděním dostal do ruky lednový Reflex s Vaším článkem Spravedlnost pro vrahy. To, co tam píšete – to nemá chybu. Já se potřebuji zeptat na následující problém. V současné době probíhá soudní řízení o opatrovnictví mé tříleté vnučky. Otec žádá střídavou péči. Při posledním řízení dne 27. 3. 2017 soud rozhodl, že musí být u obou proveden posudek od soudního psychologa. Jak dcera, tak otec dítěte budou mít stejného znalce. U mé dcery je prokázáno, že je obětí domácího násilí, a i když se to mnoha lidem nelíbí, tak vnučku ještě kojí a holčičce to velmi pomáhá po psychické stránce. Měla by mít dcera od soudu určeného psychologa, který přihlédne k její situaci?? Otec dítěte se k ní začal chovat hnusně hned po porodu. Vše udělala špatně, nesměla v noci, když kojila, svítit lampičkou, nesměla si miminko položit na prsa, aby se uklidnilo, hned po příchodu dcery z porodnice vyžadoval teplé večeře a to všechno si vynucoval silným křikem a sprostým slovníkem. No nakonec skončila v Bílém kruhu bezpečí a teď ta soudní jednání jí též nepřidají na klidu. Víte, střídavá péče je nástrojem otců ke mstě. Pane profesore, pokud se k Vám dostane můj dotaz a Vy mi odpovíte, tak Vám budu velmi vděčná. Nejhorší je bezmoc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!