TRUMPÍKU, ZAZPÍVÁM TI DÁLNICI DO PEKLA! Na blížící se inauguraci 45. prezidenta USA, 20. ledna, odmítá vystoupit umělec za umělcem (nechce se údajně Eltonu Johnovi, Genu Simmonsovi, Andreovi Bocellimu ani dalším). Jeden zájemce by se ale našel. Totiž Alec Baldwin, jenž diváckou veřejnost pořadu Saturday Night Live a posléze všechny na YouTube v posledních měsících bavil svým napodobováním budoucího prezidenta USA. Tweetl totiž, že by Donaldu Trumpovi u slavnostní příležitosti rád zazpíval hit AC/DC Highway to Hell. Pokud Alec Baldwin ten kšeft dostane, bude jeho párminutové vystoupení dost možná představovat jedinou koukatelnou část ceremoniálu.

TRUMPÍKU, ZAZPÍVÁM TI DÁLNICI DO PEKLA! Na blížící se inauguraci 45. prezidenta USA, 20. ledna, odmítá vystoupit umělec za umělcem (nechce se údajně Eltonu Johnovi, Genu Simmonsovi, Andreovi Bocellimu ani dalším). Jeden zájemce by se ale našel. Totiž Alec Baldwin, jenž diváckou veřejnost pořadu Saturday Night Live a posléze všechny na YouTube v posledních měsících bavil svým napodobováním budoucího prezidenta USA. Tweetl totiž, že by Donaldu Trumpovi u slavnostní příležitosti rád zazpíval hit AC/DC Highway to Hell. Pokud Alec Baldwin ten kšeft dostane, bude jeho párminutové vystoupení dost možná představovat jedinou koukatelnou část ceremoniálu. Zdroj: Archív

ŠVÝCARSKÁ MISE Tvorbu u nás prakticky neznámého švýcarského autora Maniho Mattera (1936–1972) se rozhodl českým posluchačům představit písničkář Jan Řepka. Přebásnil 36 jeho textů a písně nahrál na CD s příznačným názvem Rozjímání o sendviči. O tom, že svou kulturní misi neodflákl, jasně svědčí už informacemi nabitý booklet – má 160 stránek.
ČILÝ KEITH V záplavě úmrtních oznámení z konce roku, kdy odešlo hned několik hereckých a hudebních legend, mohla rozhodně potěšit zpráva, že Keith Richards je stále naživu. Šestadvacátého prosince se totiž objevil další hoax o jeho smrti, který byl vzápětí opět dementován. Známý sarkasmus, že jadernou globální katastrofu přežijí jen švábi a kytarista Rolling Stones, tak ještě nějaký čas vydrží v platnosti.
TA Z ČOKOVOKA TWEETUJE. A KNIŽNĚ! Kluk v MHD lámal jednou rukou bébéčka na malé kousky, krmil svou holku prstem jako labuť a druhou ji ošmátrával. Slečna říkala: „Dneska má Adolf Hitler narozky.“  Ptám se čtrnáctileté sestry: „Co mně koupíš k Vánocům?“ Ona: „Asi svetr.“ – „Není to pro tebe drahý?“ Ona: „Ne, je to v pohodě, nejsem taková socka jako ty.“ Zuzka Fuksová z kapely Čokovoko před měsícem vydala (u Fra) potrhlou knížečku „tweetů a statusů“. Jmenuje se Cítím se jako Ulrike Meinhof. Si to přečtěte. Se nasmějete.
Tak moment! Kdo si dovoluje říct něco takového? Kdo tu tvrdí, že legendární hudba ke Star Wars od skladatele Johna Williamse „není moc pamětihodná“? Posviťme si na něj světelným mečem! Ten muž se jmenuje... ehm, John Williams. V rozhovoru pro The Daily Mirror skladatel řekl, že svou hudbu ke Star Wars nepovažuje za nic moc extra, a dodal, že hvězdnou ságu v kině nikdy neviděl. Jak prý vyjde ze studia, řekne si: „Uf, hotovo!“ A od té chvíle to hází za hlavu (do galaxie daleko, daleko odtud).
Když jsme se Matthewa McConaugheyho před dvěma lety ptali, proč skoncoval s Temným detektivem, vysvětloval to ryze pragmaticky: prý musí mít čas i na ostatní věci. Už tehdy však přiznal, že je mu to vlastně líto. A že by se do série HBO z fleku vrátil. „Ona je to totiž sakra dobře napsaná věc. Mé nedělní večery jsou bez ní zoufale prázdné,“ posteskl si tehdy. Nyní svítá naděje, že se tak doopravdy stane. HBO potvrdilo plány na třetí sezónu, jež by měla seriálu napravit pověst pošramocenou tou druhou, a McConaughey v jiném rozhovoru potvrdil, že by si Rustyho Cohlea ohromně rád zopakoval. Snad už mu poslali scénář.
10
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!