Johnny byl pankáč Man in Black, tedy Johnny Cash, nenosil jenom černý hadry, ale i svět, ve kterém žil, byl dost temný. Jeho příběh vypráví ve svém grafickém románu (I See a Darkness) Reinhard Kleist a daří se mu to nejen proto, že jeho kresby jsou striktně černobílé. Autor vybral pro svůj komiks uzlové události Cashova života, používá ale také některé Cashovy písničky, z  nichž udělal grafické klipy a ty – jakkoli je to podivné – prostě hrají.

Johnny byl pankáč Man in Black, tedy Johnny Cash, nenosil jenom černý hadry, ale i svět, ve kterém žil, byl dost temný. Jeho příběh vypráví ve svém grafickém románu (I See a Darkness) Reinhard Kleist a daří se mu to nejen proto, že jeho kresby jsou striktně černobílé. Autor vybral pro svůj komiks uzlové události Cashova života, používá ale také některé Cashovy písničky, z nichž udělal grafické klipy a ty – jakkoli je to podivné – prostě hrají. Zdroj: Archív

Výročí týdne 11. 12. 1956  TAK JIM TO UKAŽTE! Dnešní výročí upomíná na jednu kapitolu z dějin filmové cenzury. V tenhle den totiž – cituji z publikace Kronika filmu, české vydání 1995 – „cenzurní úřad USA se rozhodl do budoucna připouštět filmové scény s nezákonným obchodem, konzumací drog, potraty, prostitucí a únosy dětí, pokud se budou odehrávat v mezích dobrého vkusu. Zakázané zůstávají sekvence, jež obsahují rouhání, výstřely z milosti, sexuální perverze, dvojsmyslná slova, polibky jazykem, pohlavní nemoci, jakož i scény detailně popisující násilí nebo k němu navádějící.“ Konec citátu – a teď si to zkuste adaptovat na libovolný film, na který si zrovna vzpomenete. Projde?
Které filmy  říkají pravdu? Jak přesné jsou historické filmy? Existuje organizace, která se to pokouší objektivně měřit. Říká si Information is Beautiful, založil ji novinář David McCandless, milující data a grafy, a na www.informationisbeautiful.net se díky jeho péči dočtete, že Selma o Martinu Lutheru Kingovi je přesná na 100 %, zatímco Americký sniper jen z 56,9 %. Oblíbený Vlk z Wall Street je přesný z 74,6 % a Sociální síť ze 76,1 %... web je plný dalších údajů a infografik z jiných oborů!
TRUMPŮV SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL Někteří říkají, že Donald Trump je Batman, který zachrání Ameriku, jiní tvrdí, že je to Joker, jenž hodlá žonglovat s atomovkami. Jak je tomu ve skutečnosti? Napovědět mohou jména členů jeho superhrdinského  (či superpadoušského) týmu. Patří k nim také Steven Mnuchin, který má v životopisu kromě 17 let práce pro padoušské bankéře Goldman Sachs i produkci filmů Americký sniper, Lego příběh, Šílený Max: Zběsilá cesta... a komiksový Sebevražedný oddíl. Pokud to klapne, bude mít v Trumpově administrativě pod palcem například daně... a embarga.
Povídka Toma Waitse za 98 dolarů Předvánoční charitativní šílenství bují. Zatímco u nás se všelijakým beneficím věnují nejviditelněji druhořadé celebritky, na mezinárodní scéně najdeme i počiny, které jsou doopravdy lákavé. Pokud máte 98 dolarů nazbyt a čtete anglicky, objednejte si benefiční povídkovou knihu Stories for Ways and Means od muzikantů – mezi autory jsou Nick Cave, Tom Waits, Bon Iver a King Krule, každá povídka má svého ilustrátora. Výtěžek půjde několika projektům na podporu gramotnosti, knížka je na www.sfwam.org.
Výrok týdne „Konečně,“ poznamenal Reflex na zprávu, že agentura Lewron Music Center končí s pořádáním hudebních Cen Anděl, o něž se starala třináct let. Pamatujeme si z nich hlavně recitaci sponzorských vzkazů a hojnou účast ostravských muzikantů, jimž bylo umožněno zviditelnit se.
12
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!