Časy se mění a my se měníme v nich – konstatoval už v devátém století našeho letopočtu císař Lothar I. Franský. A pokud se tohoto tvrzení týče, nemění se nic.

Časy se mění a my se měníme v nich – konstatoval už v devátém století našeho letopočtu císař Lothar I. Franský. A pokud se tohoto tvrzení týče, nemění se nic. Zdroj: Marek Douša

Příklady táhnou

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor na chování některých představitelů veřejného života, kteří by měli být příkladem pro mládež. Jsou, ale bohužel špatným. Nedávno se uskutečnily dva zápasy fotbalové reprezentace. První v Hamburku. Německý kouč stál při hymně v pozoru vedle svých hráčů a zpíval s nimi. Náš principál se při naší hymně nervózně procházel a přežvykoval jak Stračena. Druhý zápas byl v Ostravě--Vítkovicích, kouč při naší hymně ani nesundal čepici z hlavy, zřejmě se inspiroval Petrem Čechem. Nevím, jaký je to tedy vzor pro malé žáčky, kteří nástupy hráčů doprovázejí. Mrzí mne, že média tyto přehmaty proti dobrému vychování naprosto přecházejí, bohužel i tento časopis, jehož si jinak velmi vážím. Doufám, že nejsem moc otravný, jsem už starší člověk, pamatuji si fotbalovou generaci ročníku 1962. Představa, že by se tehdejší trenéři i hráči (Masopust, Novák aj.) chovali tak jak ti sou­časní, není reálná.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!