Ostrý jako břitva | Reflex.cz
nahoru

Ostrý jako břitva

Darina Křivánková27. října 2016 • 00:15
Před strouháním by se měl křen pouze oškrábat, nikoli oloupat, pak v něm zůstane vše, co má
Před strouháním by se měl křen pouze oškrábat, nikoli oloupat, pak v něm zůstane vše, co má
• foto: 
foto profimedia.cz

Musí mít pořádný říz a zároveň být příjemně nasládlý, nežádoucí je naopak hořká pachuť. Vypěstovat dobrý křen není legrace, chce to dobrou sadbu, vhodnou půdu a spoustu lásky, abyste tu dřinu zvládli. Ideální podmínky míval křen v Malíně u Kutné Hory, který putoval na stoly po celé Evropě. Silná tradice si zasloužila obnovit. 

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 1 Kč měsíčně


Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější