Sean Ellis  a Cillian Murphy

Sean Ellis a Cillian Murphy Zdroj: foto falcon (6×) a Nguyen Phoung Thao

Historické rešerše Seana Ellise byly při psaní Anthropoidu nesmírně pečlivé. Sešel se s mnoha historiky, měl při natáčení pořád po ruce české odborné poradce.
S herci a štábem při natáčení, které začalo týden po festivalu v Karlových Varech v červenci 2015
S herci a štábem při natáčení, které začalo týden po festivalu v Karlových Varech v červenci 2015
Sean Ellis:  „Mám ten film rád, jsem na něj hrdý  a myslím, že jeho poselství je jasné.“   Na snímku Cillian Murphy jako Josef Gabčík.
režisér SEAN ELLIS  O ANTHROPOIDU:  „Můj film je střílečka, neberte ho jako válečňák. jen Místo vyloupení banky prostě ti kluci zabili Heydricha.“
5
Fotogalerie

Byli to prostě kluci

Některé historické okolnosti obětoval, ale k atmosféře doby a k působivosti příběhu parašutistů, kteří dostali za úkol zabít Heydricha, se přiblížil víc než kdokoli před ním. Britský režisér SEAN ELLIS (46) uvedl minulý týden v Praze českou premiéru svého filmu ANTHROPOID, které se zúčastnil i irský herec Cillian Murphy, představitel Josefa Gabčíka. S přehledem největší potlesk na premiéře ale sklidil generálporučík Jaroslav Klemeš, radiotelegrafista ve výsadku Platinum–Pewter. S režisérem Ellisem jsme se sešli osobně už v létě, na 51. ročníku MFF Karlovy Vary, který Anthropoid zahajoval ve světové premiéře.   

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!