nahoru

Zdravá čokoláda? Samozřejmě!

Darina Křivánková9. června 2016 • 00:15
Výroba kvalitní čokolády začíná výběrem těch nejlepších kakaových bobů, jak to dělají v brněnské manufaktuře Ajala
Výroba kvalitní čokolády začíná výběrem těch nejlepších kakaových bobů, jak to dělají v brněnské manufaktuře Ajala
• foto: 
Archív

Tajemství kvalitní čokolády tkví v kakaových bobech. Když na ně počátkem 16. století narazil na území dnešního Mexika kolonizátor Hernán Cortés, seznal, že za čtyři boby pořídí zajíce, za deset prostitutku, za sto otroka. Byly zkrátka tvrdou měnou. A pevný charakter si zachovaly dodnes. 

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku